Uncategorized

Sådan kan du forbedre din pronation under gang eller løb

Mange danskere har problemer med at træde forkert, når de går eller løber. Mange kommer til at træde indad, og dette skaber en stor belastning af ledbånd og af de små knogler i foden. Det er tydeligt at se og mærke, hvis man har problemer med pronation. På dine sko eller løbesko vil det være tydeligt at se, at de vil være mest slidte på indersiden. Det er derfor vigtigt, man ved hvordan man træder, når man køber nye sko eller løbesko. I mange sportsbutikker kan man få lavet en løbetest, så man kan købe de sko, som passer til ens fod. Dette er en god metode til at undgå pronation, men dette viser sig ofte ikke at være nok. Der kan derfor være behov for at investere i et indlæg, som kan hjælpe dig til at træde lige, når du går eller løber.

Hvad er pronation

Pronation er menneskets naturlige støddæmper i foden. Pronation er den bevægelse, der opstår, når du træder ned på dine fødder, og her er ledbånd, muskler og knogler med til at lede dig på vej. Vores fødder er forskellige, og derfor træder vi alle forskelligt ned på vores fødder. Høj pronation kan medvirke til ømhed og skader, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på, hvordan man træder ned på sine fødder. Læs mere om pronation her, og bliv klogere på hvordan du kan få hjælp til at træde korrekt.

Indlægssåler kan sørge for, at du ikke træder forkert

Hvis man oplever pronation, så er det nemt at se, hvis man ser efter, hvordan man træder. Hvis skoene vender indad, så vil ofte have behov for yderligere støtte. Denne støtte kan man få ved at lægge et indlæg i sine sko. Disse indlæg sørger for at man træder mere lige, og de hjælper dermed foden til at træde korrekt. Hvis man først får indlæg i skoene, så kan man hurtigt og tydeligt mærke en forskel. Gang og løb vil føles meget lettere, og ømheden i fødderne og op i benene vil forsvinde. Hvis man oplever pronation, så bør man forsøge at afhjælpe dette, da løb, hvor man træder forkert, kan forsage skader hele vejen op igennem kroppen.

Køb dine såler online

Pronation er et stort problem for mange, og derfor findes der flere metoder for at afhjælpe dette. Det kan derfor være svært at vælge den rette behandling, men man er nødt til at forsøge for at finde ud af, hvad der virker. Vores fødder er meget forskellige, og derfor kan der være forskel på, hvad der hjælper for enhver person individuelt. Online har du mange muligheder for at læse om forskellige såler og indlæg, som kan aflaste dine fødder og ben og forbedre din pronation. Hvad der virker for dig, kan være svært at læse sig frem til. Derfor kan du være nødt til at prøve dig frem. Online er udvalget stort, og du vil ofte kunne finde såler, der virker, til en god pris.