Uncategorized

Find den helt rigtige køledisk til din virksomhed

Når man forhandler fødevarer, er det naturligvis vigtigt, at disse bliver opbevaret korrekt. Der er nogle krav i forhold til hygiejnestandarder, som man skal overholde, og derudover sælger mad der bliver fremvist bedst muligt også bedre. Du skal derfor tillade dig selv at være kræsen, når du vælger en ny køledisk til din butik eller virksomhed. Og der findes flere forskellige slags, som du skal være opmærksomme på.

Impulskølere – den klassiske

En af de vigtigste ting når man skal sælge fødevarer, er at præsentere dem flot, så kunderne får lyst til at købe dem. Det kan du opnå med en impulskøler, som er den form for køledisk med åben adgang. Impulskølere kan fås både som reoler eller som de klassiske kølediske med åben top. En impulskøler kan yderligere fås med lys langs kanterne, hvilket giver en smuk ramme til produkterne på køl. En rigtig god ting at tænke på, når du køber impulskøler, er at købe en, der har et natgardin med. Det er altså et overtræk, du kan bruge, når der ikke kommer kunder, som for eksempel når der er lukket om natten, og du kan dermed spare på energiforbruget fra din køledisk. En anden praktisk ting du godt kan tillade dig at gå efter, er hjul under køledisken. Det gør den meget lettere at flytte med, når der skal gøres rent.

Kølereol eller kølemontre

Der findes mange forskellige typer kølediske, og har du madvarer, der skal præsenteres fint på køl uden at være på frost, er en kølereol eller en kølemontre et godt valg. Denne type er mere lukket end den klassiske køledisk og skal altså åbnes før, der er adgang til produkterne på køl. Det er naturligvis mere energibesparende, og det er samtidig gavnligt, hvis du har færdigproducerede varer, som kunderne skal kunne se men ikke nødvendigvis selv skal kunne række ind og tage ud. En kølemontre er et uundværligt salgsredskab, hvis du for eksempel sælger kager, sandwich eller andre produkter, der har et hygiejnemæssigt krav om, at det er ekspedienten bag disken, der skal tage det ud. Nogle kølemontrer kan endda fås med mulighed for at låse af, således at varerne kan stå til udstilling, uden nogen har mulighed for at tage det ud.

Overvej dine behov

Det var altså lidt om de forskellige kølediske. Nu skal du bare overveje hvilke behov din virksomhed har, og hvordan din nye køledisk skal kunne anvendes. Du kan sagtens tillade dig at være kræsen og forvente en køledisk, som ikke bare holder produkterne ved den rette temperatur men som også præsenterer dem bedst muligt og gør godt for, at du kan overholde alle regler omkring hygiejne. Samtidig skal du også huske at have energiforbruget i mente – både af hensyn til miljøet, men i aller højeste grad også for at du slipper for en alt for stor elregning. Kølediske der kan lukkes, eller som har et natgardin er her at foretrække.