Hus og have

Så stor er forskellen på dobbeltsenge

De fleste kunne fristes til at tænke, at en seng blot er en seng, og at man blot kan vælge den billigste model, når man skal købe en seng sammen med sin partner. Men sådan forholder det sig absolut ikke.

Når man skal på udkig efter en dobbeltseng til sig selv og sin partner, så er det ikke bare ligetil, hvis man kunne tænke sig en optimal søvn. Kroppen har nemlig masser af behov, når det kommer til søvn, og hvis de ikke bliver opfyldt, vil man komme til at opleve sårlig søvn. Dårlig søvn kan være et stort problem, fordi det går ud over ens energiniveau i hverdagen.

Det skal man tænke over inden købet

Blandt de ting, som man bør have in mente, inden man køber en ny dobbeltseng, er blandt andet størrelsen, madrastypen og sengetypen. Der er nemlig flere forskellige tilpasningsmuligheder, så både én selv og ens partner kan komme til at sove godt.

Størrelsen på sengen kan være afgørende, hvis man eksempelvis har stort behov for plads omkring sig, når man sover. Hvis det er tilfældet, vil man måske have behov for en dobbelt seng, som er 180 cm i bredden frem for 160 cm.

Når man skal vælge den rette madrastype, så er der et hav af muligheder, som man kan vælge at undersøge. Det vigtigste i den forbindelse er fastheden af madrassen. Fastheden og typen af fjedre i madrassen er nemlig afgørende for søvnkomforten. Den nødvendige fasthed afhænger af ens vægt, og i den forbindelse bør man sammen med sin partner overveje at have hver sin madras i sengen.

Hvad angår sengetypen, kan man vælge en almindelig seng, en kontinentalseng eller en elevationsseng alt efter, hvor meget komfort man ønsker. I den forbindelse er elevationssengen optimal, hvis man også gerne vil læse eller sidde med sin tablet i sengen.