Shopping

Skab en smart basisgarderobe til sommer

Er du også træt af tøjkriser om morgenen? Og vil du gerne gøre det nemmere for dig selv at vælge tøj hver dag? Så er det en god idé at lave en smart basisgarderobe. Hvis du har din basisgarderobe på plads, så er det som regel nemmere at sammensætte tøj.

Men hvordan gør du egentlig det?

Kig din garderobe igennem

Det er en fordel at kigge din garderobe igennem til en start, så du er klar over, hvad du egentlig har, og hvad du mangler. Et godt overblik gør det nemmere at komme i gang med at lave en god basisgarderobe.

Det er desuden mere overskueligt at danne et overblik, hvis du sorterer noget tøj fra, som du ikke bruger mere. Det giver luft og overskuelighed i din garderobe.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et stykke tøj skal gemmes eller ej, så kan du bl.a. stille dig selv disse spørgsmål:

  • Har jeg brugt dette stykke tøj de seneste seks måneder?

  • Føler jeg mig godt tilpas i dette stykke tøj?

  • Klæder dette stykke tøj min krop?

  • Har jeg ofte lyst til at række ud efter dette stykke tøj?

Hvis du stiller dig selv nogle lignende spørgsmål, så kan du nemt finde ud af, om det er noget tøj, der fortjener en plads i din garderobe.

Gå på jagt efter neutrale basisting

Hvis du har en hel masse gode basisting i din garderobe, så har du altid noget at sammensætte dit mere spraglede, farverige eller mønstrede tøj med. Derfor er det nemmere at undgå en tøjkrise om morgenen. En almindelig hvid t-shirt går f.eks. til rigtig meget forskelligt.

Det er dog en god idé at gå efter nogle basisting i en god kvalitet. Hvis du passer godt på nogle basisting af god kvalitet, så har du dem også i din garderobe i flere år.