Shopping

Hjemmebiograf – sådan

Du har allerede en sofa, som er langt mere behagelig end biografens sæder. Du er egentlig lidt ligeglad med at få set de allernyeste film. Og du vil egentlig også helst kunne pause, når du for 5 gang skal ud og tisse under filmen. Hvorfor skaber du ikke bare den gode oplevelse hjemme i stuen?

Mørklægning og belysning

Start med at få noget mørklægning i din tv stue. Så tætsluttende som muligt. Du vælger selv hvad du foretrækker, bare din stue bliver mørk. Ikea har en del udmærkede løsninger, hvis ikke du vil have noget som er 100% skræddersyet til din stue. Mørket hjælper med indlevelsen i filmen.

Har du tv, så er lidt dæmpet belysning bag tv’et, som lige lyser lidt af væggen op, helt i top. Det bløder overgangen mellem det kraftige lys fra skærmen og mørket i resten af rummet, og er blidere ved dine øjne. Kører du projektor får du automatisk det lys du skal bruge og behøver ikke tænde yderligere.

Tv vs. projektor

Tv vs. projektor er en smagssag. Men vil du have den bedste billedkvalitet, så gå efter et 4k OLED tv med HDR. Det giver de mest levende billeder og det dybeste sort-niveau.

Går du efter den mest autentiske biograflignende oplevelse, så er projektoren dit bedste bud. Men køb en ordentlig, som lydløst leverer høj kvalitets billede. Der er ikke noget mere irriterende end en larmende projektor.

Højtalere

Nej, du kan ikke bare bruge højttalerne i dit tv. Lyden er en kæmpe del af årsagen til, at det er federe at tage i biografen, så det er her du skal sætte ind hvis du vil have oplevelsen til at fungere derhjemme også.

Køb højttalere der passer sammen. I det mindste i ”sæt”. Dvs. center- og fronthøjttalere skal helst være samme mærke og modelserie. Det samme med baghøjttalerne. Og ja, du skal have en subwoofer. De nyere film er alle lavet med et separat lydspor til bassen, som er den subwooferen står for. Front- og centerhøjttalerne står typisk for al dialogen i filmen, så her er det ekstra vigtigt at de passer ordentligt sammen.