Mode

Sådan køber du de rigtige børnesko

Allerede fra første gang man som forældre kaster sig ud i den store skojagt, vil man vide, at det ikke er ligegyldigt, hvilke sko dit barn bliver iført. Design, kvalitet og komfort er kun få af de mange faktorer, man skal balancere imellem. Når børnene er helt små, har man en lille fordel idet man sidder med den afgørende stemme i, hvad barnet har på. Hvad der ikke gør det nemmere at finde sko til drenge er, at i takt med barnet bliver ældre, vil han med stor sandsynlighed udvikle en klar holdning, til hvad han kan- og ikke kan lide. Drenge ved, om skoen er inde eller ude allerede fra første øjenkast.

Hvad er vigtigt at være opmærksom på når du vælger sko til børn

Børns fødder vokser hele tiden, derfor anbefales det at købe sko som er 1-1,5 cm længere end fodens længde. Alternativt ville man være nødt til at udskifte børneskoene cirka hver 4. måned, hvilket på længere sigt kan ende med at blive en ekstremt dyr- og belastende affære. Herudover er det vigtigt at sikre kvaliteten af de sko man køber til barnet, da dårlige børnesko på sigt kan påføre varige skader på foden.

Sko med eller uden velcrolukning?

Online eksisterer der et stort udvalg af børnesko til drenge, man vil her finde sko i alverdens afskygninger, og man kan nemt blive overvældet over de mange sko i forskellige farver og modeller, nogen sko med velcrolukning andre uden. Men hvad fungerer bedst? Hvad der fungerer bedst er meget forskelligt afhængigt af barnets alder, en velcrolukning bliver især anbefalet til yngre børn, da de smarte lukninger gør det mere overskueligt for barnet at tage skoene af og på. Når barnet fylder mellem cirka 6 år, kan man begynde at overveje at købe det første par sko uden velcrolukning.