Hus og have

Sådan gør du dit hus mere miljøvenligt

Vi lever i en tid hvor vi i stigende grad tænker over hvilket aftryk vi sætter på miljøet. Vi har et ønske om at efterlade en ren jordklode til de kommende generationer, og vores børn for den sags skyld. Derfor er det bedste man kan gøre at starte med ens eget forbrug, da al forandring starter med et en selv. Et af de punkter hvor vi især kan øge miljøvenligheden, er når det kommer til de fleste huse i Danmark. Derfor er der her samlet en række råd til hvordan du kan skåne miljøet, ved at opdatere dit hus:

Sørg for at din ejendom er godt isoleret

Det er meget miljøvenligt at isolere din bolig. Årsagen er at vi danskere generelt bruger utroligt mange af jordens fossile brændstoffer hvert år, på at opvarme vores husholdning. Dette kan man nedsætte, ved at sørge for at have en ordentlig isolering, til dette kan man blandt andet bruge glasuld isolering. Isolering med glasuld sikre blandt andet at varmen ikke går til spilde, og at den bliver i huset. Herudover er glasuld isolering både elastisk og rivestærkt, så det har også en meget lang holdbarhed.

Undersøg mulighederne for at benytte grønne energikilder

Grønne energikilder, er vejen frem når det kommer til at passe på vores jordklode i fremtiden. Du kan derfor blandt andet overveje at få installeret et jordvarmeanlæg, til at producere din varme i huset. Dette er smart, idet anlægget er gemt under jorden og derved ikke kan ses og kun kræver meget lidt vedligehold. Herudover kan en anden ide også være at producere sin egen grønne elektricitet, dette kan du gøre ved fx at få installeret solceller på taget af dit hus.

Spar på varmen

Om vinteren er et godt trick til at spare på varmen, blandt andet også at du skal sørge for at lufte ud kort tid af gangen. På den måde undgår du at alt varmen slipper ud, og dette kan i længden spare både dig penge idet du skal bruge mindre på opvarmning, men det er også en aflastning af jordens ressourcer.