Hus og have

Haven er en voksende oase

Danskere bruger haven rigtig meget. Vi bruger den så meget, at der kan gå mange timer i weekenden på at finpudse alle de små hjørner i haven. Haven er et sted, hvor der er plads til at slappe af og nyde de dejlige dufte og stemninger. Dog skal man også huske at passe haven, fordi hvis man ikke passer den, kan oasen hurtigt blive en sprudlende regnskov, hvor alle planter bliver givet lov til at udfolde sig. Man skal huske en masse ting. Man skal huske at slå græsset, klippe hækken og vande blomsterne.

Mineraler som styrker planten

Tiden vi bruger i haven, er stor. Det betyder også, at haven er vigtig for os. Når den er vigtig for os, så er det også vigtigt, at de ting vi planter vokser og ikke bare falder sammen lige efter. For at forbedre planternes vækst, kan man bruge træflis til haven. Træflis hjælper med at forbedre jorden omkring planten. Det gør det ved at gøre jorden mere fugtig, som giver planten mulighed for at sprede dens rødder til den øverste jord i overfladen. Her sidder, der en masse mineraler som er rigtig godt for planten. Flis er som udgangspunkt bare en masse spåner af træ. Dog kan man få flis med farve, så det kan passe til, det udtryk du vil have i din have.

Regelmæssig udskiftning er godt for flisen

Træflis er organisk materiale, dvs. at hvis du lader din træflis ligge alt for længe, måske flere år. Så kan det begynde at rådne. Det gør så, at flisen begynder at optage kvælstof fra luften, og som vi ved fra biologitimen, så skal planter bruge kvælstof for at vokse. Derfor hvis flisen begynder at rådne, så vil der ikke komme ligeså meget kvælstof til planten, som derved vil mindske dens vækst. Derfor bør man udskifte sin flis regelmæssigt, så denne effekt ikke opstår og forhindrer dine planter i at vokse.