Hus og have

Sådan får du en smuk indkørsel

Det er noget af det første, man ser ved et hus. Det er med til at give indtryk af huset som helhed, og det er der, man ankommer til. Det er selvfølgelig indkørslen, her tales om. Og det er derfor vigtigt, at din indkørsel matcher det indtryk, du gerne vil give andre af dit hus – dit hjem. Skal du have anlagt ny indkørsel så læs med her, hvor der kommer gode råd til at få en smuk indkørsel.

Vælg den rette belægning

Det er naturligvis vigtigt, hvilken type belægning du vælger til din indkørsel. Nogle typer kræver mere vedligehold end andre, og der er også omkostninger og holdbarhed generelt at tænke på. Det kan anbefales at bruge belægningssten, som er et både robust og relativt vedligeholdelsesfrit underlag. Samtidig er der mange muligheder med belægningssten. Du kan vælge både mellem forskellige typer og farver, kombinere dem og anlægge indkørslen, lige så den passer bedst til dit hus.

Herregårdssten – det populære valg

Selvom der er forskellige typer belægningssten, som kan anvendes til indkørslen, er der selvfølgelig nogle, der er mere egnede end andre. Herregårdsstenen er et af de mest populære valg i Danmark, og det er det af en god grund. Eller flere gode grunde. Det er en tromlet belægningssten, som giver et klassisk og lidt rustiskt udseende samtidig med, at den er utroligt holdbar. Herregårdssten er endvidere et af de billigere alternativer til for eksempel bondestenen, der med sine rundede kanter giver et blødere udtryk, men som også koster lidt mere end herregårdsstenen.

Mix og match

Der er mange muligheder for at give din indkørsel et unikt udseende. Når du bruger herregårdssten, har du mulighed for at vælge mellem forskellige dæmpede farvetoner. Både som ensfarvede sten eller du kan købe stenene i et mix af farvenuancer. Derfor kan du helt selv vælge, om du ønsker din indkørsel i for eksempel ensfarvet grå eller sort eller i en gråmix. Hvad du skal vælge afhænger selvfølgelig af, om du ønsker et ensartet og minimalistisk udtryk eller et mere dynamisk. Et farvemix vil være blandet ret tilfældigt og vil altså ikke give din belægning et mønster som sådan. Ønsker du dette, skal du vælge ensfarvede sten og tilsætte detaljerne i designet med andre sten.

Sørg for god belægning

Når du skal have lavet belægningen til din indkørsel, må du ikke undervurdere vigtigheden af, at den bliver lagt ordentligt. Det gælder både i valget af materialer, som skal være robust og kunne holde til den trafik, der naturligvis er på en indkørsel. Men det gælder i allerhøjeste grad også, når belægningsstenene skal lægges. Det er vigtigt, at belægningen ligger solidt, samt at det fører regnvand væk fra huset, uden at det samler sig i vandpytter. En skæv belægning vil ikke alene se sjusket ud men er også til risiko for, at man falder og kommer til skade. Belægningen skal derfor lægges ordentligt, så den kan holde til trafikken uden at blive skæv over tiden.