Hus og have

Kunsten på børneværelset

Et børneværelse er barnets værelse. Det er deres rum, deres udfoldelsessted. Det er det sted, de kommer til at tilbringe det meste af deres dage, mens de er små og unge. De sover der. De leger der. Og når de bliver ældre og begynder i skole, laver de også lektier der. Derfor skal børneværelset også være hyggeligt og personligt. Kunst er et stort hit, blandt både børn og voksne. Der er dog forskel på kunsten. Kunsten på børneværelset skal nemlig være noget, barnet godt kan lide og noget, som appellerer godt til værelset. Det er tit plakat med nogle fine, enkle og søde motiver – oftest tegnet.

Rige muligheder med en sød plakat

Søde plakater til børneværelset er absolut noget, alle børn elsker! De kan bruge timevis med at sidde og kigge på dem. Nogle bruger dem til inspiration til lege eller historier. Plakaterne kan være med til at gøre børn mere kreative. Dette styrker også deres kreative evner og udfoldelse i skolen, børnehaven eller vuggestuen. Der er rige muligheder, både for hvad barnet kan forestille sig med dem, men også for hvilke søde plakater man kan få til børneværelset. Nogle er måske mest til piger, hvor andre er lidt mere til drenge. Andre er neutrale og smukke, og kan klæde hvert børneværelset, uanset om det er en pige eller dreng – eller begge. Man kan f.eks. vælge en smukt designet ABC-plakat i rolige farver, så barnet kan bruge den til at lære alfabetet med.

Lad endelig barnet være med til selv at vælge

Hvis barnet er gammelt nok, kan det være en god idé, at lade barnet være med til selv at vælge lige den plakat, de synes godt om. Det gør også, at barnet vil være gladere for plakaten og værelset, da det giver dem en følelse af, at de har været med til at vælge og bestemme. En neutral plakat i rolig farver, kan også være med til at give ro på børneværelset. Det er jo et sted, hvor barnet leger meget og tit opholder sig, derfor kan der også hurtigt blive rodet. Men det kan en plakat hjælpe på.