Uncategorized

Karrierevalg: Hvad skal jeg være?

Står du i den situation, som så mange andre, at du ikke aner, hvilken uddannelse du skal vælge? Det kan være en virkelig svær beslutning at tage. Noget af det, der gør det så svært er, at der i dag er så mange muligheder. Måske du har svært ved at finde ud af, hvad du overhovedet interesserer dig for, eller også har du svært ved at begrænse alle dine interesser til kun én uddannelse. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du egentlig vil, får du her nogle idéer.

Kroppen og mennesker

Har du en idé om, at du godt kan lide at arbejde med mennesker eller have med kroppen at gøre? Der er selvfølgelig rigtig mange muligheder, men du kan bl.a. overveje at blive massør, zoneterapeut, psykolog eller pædagog. Det er alt sammen noget, hvor du enten har med mennesker at gøre, eller har med kroppen at gøre. Der er f.eks. en zoneterapi skole i Aalborg.

Kreativitet og teknologi

Er du vild med at være kreativ, men kan du samtidig godt lide teknik? Eller måske bare én af delene? Som grafisk designer arbejder du både med kreativitet og teknologi på samme tid. Du kan også vælge at blive datatekniker, hvis du er mere vild med teknikdelen. Hvis du bare gerne vil være 100% kreativ, kan du overveje at gå efter at blive kunstner, fotograf eller andet, du interesserer dig for.

Mærk efter

Generelt handler det om, at du mærker efter og overvejer, hvilke interesserer du egentlig har. Hvis du er helt blank på uddannelsesvalg, kommer du længst ved at vælge ud fra dine interesserer nu og her. Næsten ingen døre er lukket, og når du har taget en uddannelse, kan du komme mange veje med den. Du skal arbejde i mange år, så det er bare vigtigt, at det er noget, du kan lide at lave.