Hus og have

Indret dig til en bedre boligvurdering

Der kan være mange gode grunde til at gøre sig umage med boligindretningen. Blandt de væsentligste grunde er selvfølgelig, at det er rarest at bo i et hus, som er indrettet optimalt, både af praktiske og æstetiske årsager. Men det kan faktisk også betale sig at gøre ekstra meget ud af indretningen, hvis du en dag vil flytte fra dit hus. For når ejendomsmæglere og potentielle købere kommer og ser dit hus, vil det betyde meget for deres vurdering, at huset ser hjemligt, beboeligt og hyggeligt ud. Du kan med andre ord opnå en højere boligvurdering ved at indrette huset rigtigt. Det er lige præcis det, vi tager et kig på i denne guide. Læs med her, og bliv klogere på hvad du selv kan gøre for at få en bedre boligvurdering.

 

Pas på overfyldte rum

Generelt er det vigtigt ikke at overfylde rummene i huset med møbler og pyntegenstande, da dette vil skabe en klaustrofobisk atmosfære i rummet og forhindre møblerne i at komme til deres ret. Dette er særligt essentielt, når du får besøg af potentielle købere, for når man skal ud at købe en bolig, vil man gerne have et hus, hvor man kan se muligheder for at tilføre det sin egen stil. Det kan man ikke, hvis huset er overfyldt med alverdens ting og sager. Sørg derfor for, at stue, køkken og værelser fremstår behagelige uden at være ”overindrettet”.

 

Indret med farver

Når en ejendomsmægler eller en interesseret køber skal vurdere dit hus, betyder det noget, om huset virker indbydende. Og hvordan opnår man så det? Det gør man for eksempel ved at bruge farver i indretningen. I lang tid har indretningsstilen i de danske hjem været domineret af hvide, sorte, grå og beige nuancer, men i løbet af de seneste stykke tid har farverne vundet indpas, og flere fabrikanter er begyndt at producere retro møbler i klare farver. Dette kan du bruge til din fordel og f.eks. udstyre stuen med en kongeblå sofa eller en knaldrød lænestol. Det vil live rummet op, og det er noget, som fremtidige købere vil falde pladask for.

 

Bind rummene sammen med tæpper

En klassisk indretningsfejl, som mange begår, er at glemme at tænke i sammenhænge. Inventaret kan godt være flot i sig selv, men hvis det ikke bliver bundet sammen, kan rummet alligevel komme til at føles kaotisk. En rigtigt god metode til at skabe sammenhæng i et rum er at anskaffe sig et flot tæppe. Tæpper er supergode til at binde inventaret sammen, og de bidrager til hyggen i et rum. Derudover er de også gode for akustikken.

 

Kæl for detaljen

Det er et gammelt trick at bage boller lige inden ejendomsmægleren kommer på besøg. Det får hele huset til at dufte dejligt og hjemligt. I samme boldgade kan det anbefales, at du virkeligt gør dig umage med alle detaljerne i indretningen, når huset skal vises frem – sørg for friske blomster, fine billeder på væggene og måske noget brugskunst på sofabordet, som får købere til at tænke, at dit hus ville være et dejligt sted at bo. Alle disse ting er noget, ejendomsmægler og købere registrerer på det underbevidste plan, og det kan godt betale sig at tage disse detaljer alvorligt, selvom de måske kan virke lidt platte.

 

Der er rigtigt mange faktorer, der spiller ind på den samlede oplevelse af et hus. Boligindretning kan være en svær nød at knække, men ovenfor har vi forsøgt at give dig nogle konkrete redskaber til at få dit hus til at tage sig ud fra den bedste side.

 

Find meget mere inspiration til moderne boligindretning på mobler.dk.