Hus og have

Hvad er en tilstandsrapport?

Hvis du skal til at sælge dit hus, så har din boligsælger sikkert bedt dig om, at du får anskaffet dig en tilstandsrapport. Hvis du ikke ved, hvad det indebærer, så er dette artiklen for dig. En tilstandsrapport er en byggeteknisk gennemgang under huseftersynsordningen. Da det lyder lidt teknisk, kan man også sige det på denne måde: En tilstandsrapport dækker over en boligs tilstand, altså hvilke skader og mangler den har. Hvis du vil lære mere om, hvad en tilstandsrapport er så se på www.tilstandsrapport-pris.dk.

 

Hvorfor skal du have lavet en tilstandsrapport?

Det er ikke lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport, når man skal til at sælge sin bolig. Alligevel vil en boligsælger nok bede dig om at få den lavet, og det er der flere gode grunde til:

  • Hvis du får lavet en tilstandsrapport, og sælger dit hus/lejlighed, så stor du ikke til ansvar for eventuelle skader i fremtiden, som ikke allerede fremgår i rapporten.
  • Det er nærmest umuligt at få solgt din bolig, hvis ikke du har en tilstandsrapport.
  • Ved hjælp af en tilstandsrapport kan du finde forskellige måder, hvorpå du kan øge boligens værdi.

 

Hvad koster en tilstandsrapport?

Hvor meget en tilstandsrapport koster afhænger af mange ting, som f.eks. boligens alder, beliggenhed og størrelse. Prisen ligger dog for det meste mellem 4.000 kr. til de 10.000 kr. Som altid så kan prisen variere meget, så det anbefales, at du kigger på tilbud fra flere forskellige bygningssagkyndige, så du kan finde det bedste tilbud. Hvis du synes, at prisen kommer til at blive lidt pebret så husk på dette: Når du sælger din bolig, så er du i de næste 10 år ansvarlig for eventuelle fejl og skader, der kunne forekomme. Med en tilstandsrapport så slipper du for det ansvar, og for de uventede udgifter, der ville komme.  En tilstandsrapport vil derfor være det sikre valg.