Hus og have

Et godt indeklima betyder mere end du tror

Hvis du lige har drejet nøglen om til dit drømmehus, har du helt sikkert rigtig mange ting at tænke på. Det første man tænker på er nok indretningsmulighederne af hus og have, og det kan næsten ikke gå hurtigt nok med at få sat det hele i gang. Når det hele så endelig er færdigt, har man bare lyst til at nyde det i fulde drag. Men inden du begynder at nyde din tilværelse i dit nye drømmehus, kan det være en god idé at få tjekket op på indeklimaet. Et dårligt indeklima vil nemlig gøre det umuligt, at nyde dit nye drømmehus et hundrede procent. Om du lige er flyttet til Aalborg, eller har boet i det samme hus hele dit liv, ændrer selvfølgelig ikke på vigtigheden af et godt indeklima. Et godt indeklima har stor indflydelse på din sundhed samt din generelle følelse af veltilpashed. Et dårligt indeklima vil føre til hovedpine, koncentrationsbesvær og utilpashed. Og da hjemmet jo trods alt er dét sted, hvor man tilbringer mest tid, er det derfor ekstra vigtigt at have et godt indeklima.

 

Hvad kan være skyld i et dårligt indeklima?

Der er flere ting, der har indflydelse på indeklimaet i hjemmet. For det første så har temperaturen en vis indflydelse. Er der meget varmt, bliver der hurtigt også meget fugtigt. Fugt i fundamentet er årsag til fugtskader, som kan svære at komme af med. Fugtskader fører som oftest også til skimmelsvamp. Skimmelsvamp er sundhedsskadeligt, og kan give længerevarende bivirkninger. Bortset fra at man får det dårligt, og føler sig utilpas, så kan det være svært at vide, om man har skimmelsvamp. Det er også de færreste mennesker, der med det samme tænker på skimmelsvamp, når de oplever ubehag. Oftest tænker man måske bare, at man er stresset, er lidt småforkølet eller ikke har drukket vand nok. Men det kan sagtens være symptomer på, at man har en fugtskade i hjemmet, som så har ført til en udvækst af skimmelsvamp. For at undgå fugtskader skal man undgå for høje temperaturer og lufte regelmæssigt ud. Ellers er der en risiko for, at man skaber et fugtigt indeklima, som er paradis for skimmelsvampen. Går du med en mistanke om, at du har fugtskader – læs mere.

 

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg allerede har en fugtskade?

Er skaden allerede sket, er en professionel affugtning den bedste mulighed. Selvom man let kan vaske skimmelsvampen af med en fugtig klud med sæbe, så skal der desværre mere til. Skimmelsvampen sætter nemlig sine sporer dybt, og man bliver derfor nødt til at få det hele fjernet, før man kan vide sig sikker. Ellers vil den nemlig blot udbrede sig igen. Man kan let leje en professionel affugter online hos Pro Industri og Skadeservice, der har stor erfaring indenfor fugtskader. Affugteren tager sig af det praktiske med fjernelsen af fugt, og kan samtidig vejlede imod forebyggelse af yderligere fugtskader. Affugtning foregår med en kondensaffugter eller en adsorptionsaffugter.