Hus og have

Har du det bedste bredbånd – og ved du, hvad du reelt har brug for?

Bredbånd og internet er noget, de færreste af os skænker mange tanker – når det virker, vel at mærke. Vores internetforbindelse skal helst køre upåklageligt og dermed ubemærket. Livet er for kort til at skulle tage stilling til internet, der svigter, og hverdagen for digitaliseret til, at vi kan klare os uden. 

Hvad er en god internetforbindelse?

En god internetforbindelse er en forbindelse, der ikke svigter, det giver sig selv. Men hvad mere er, så er en god internetforbindelse den, der dækker dit nøjagtige behov – hverken mere eller mindre. 

Der er ingen idé i at vælge en bredbåndsløsning, der er en internetcafé værdig, hvis du blot vil kunne sende mails og streame en film i ny og næ – det er spild af penge, energi og ressourcer. På samme vis er det vældigt generende at have en bredbåndsforbindelse, som ikke kan dække dit behov. 

Vi må altså være realistiske og transparente om, hvad vi skal bruge, hvor mange brugere vi er, og hvad vores internet skal kunne trække. Alt dette er vigtigt at informere din udbyder om.

Hvilke typer bredbånd findes der?

Grundlæggende så har vi tre forskellige typer bredbåndsinternet – kobber, COAX og fiber. Fiber er den løsning, der har den bedste ydeevne og den højeste hastighed. Kobbernettet er relativt stabilt, men knap så hurtigt, hvor COAX har en højere hastighed, men bliver overbelastet ved øget brug. 

Det er altså tre meget forskellige typer bredbånd – du kan få det bedste overblik her.

For alle tre typer gælder det, at netværket skal være tilgængeligt, hvor du bor – det er altså din beliggenhed der afgør, hvilken type bredbånd du kan få. Dernæst må man så kigge på, hvilken variant af den tilgængelige type, du har brug for. 

Du kan altid kontakte din internetudbyder, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en opgradering.