Oplevelser

Afhængighed af alkohol kan være hårdt for misbrugeren og de pårørende

Livet kan være hårdt nogle gange, og for nogle er livet bare lidt hårde end for andre. Desværre betyder dette at nogle mennesker tyer til alkoholen, for at lindre smerte, sorg eller ensomhed. Alkoholen kan ende ud i at blive en stor del af ens hverdag og overtage ens liv. Dette kan være meget svært for misbrugeren, men også meget svært for de pårørende der er tæt på personen med alkoholproblemer. Heldigvis findes der hjælp til både alkoholmisbrug og til de pårørende der oplever alkoholmisbrug til dagligt.

Hjælp kræver at man indrømmer at der er et problem

Hvis man er afhængig af alkohol, kan det være meget svært at komme ud af afhængigheden igen. Hvis man ønsker at komme ud af afhængigheden, er det vigtigt at man som det første indser at man har et problem. Derudover skal man ville hjælpes. Dette kan være et stort step at tage, og derfor kan det være at man skal have et skub i den rigtige retning. Dette kan være af en pårørende eller en professionel.

Få den rette hjælp

Hvis man som afhængige ønsker at få hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug, er det vigtigt at søge hjælp hos nogle mennesker der ved noget omkring de problemer man har. Steder som Ambulant alkoholbehandling aalborg, kan hjælpe både den afhængige og pårørende ud af denne problemfyldte og hårde verden. Her kan man få behandling der passer lige præcis til det man har brug for. Ved et ambulant alkoholbehandlingssted kan man få behandling, samtid med at man bor derhjemme. På den måde kan man altså stadig bo i ens trygge rammer, samtid med at man får behandling. Dog betyder dette dog også at man kan have en stærk motivation for at stoppe, da man jo fortsætter ens daglige rutine og ikke får en pause fra hverdagen.