Hus og have

3 tips til at søge nye veje på jobmarkedet

Er du træt af dit nuværende job og har brug for at søge nye veje i forhold til et brancheskift, kan du være lidt i tvivl om, hvor og hvordan du skal gøre dette. Det kan handle om, at du har uddannet dig til noget, som enten er outdatet rent vidensmæssigt eller måske har du fået ny livssituation, behov eller begrænsninger, der gør, at du bliver nødt til at se andre steder hen i forhold til at kunne udføre et job. Her ser vi nærmere på, hvordan du kan søge nye veje, og blive mere afklaret med, hvor du skal søge hen, når du gerne vil bruge dine kompetencer på en ny måde. 

Karrieresamtale hos en A-kasse

De fleste A-kasser har det, de kalder for karrieresamtaler. Det kan lyde meget højtravende, men det handler i bund og grund om, at du bliver afklaret omkring dine tidligere joberfaringer samt kompetencer set i forhold til dine ønsker og mål for et job. Det kan være, at du er uddannet indenfor kontor, men gerne vil være gartner.

Hvordan gør man så det? Skal du tage noget efteruddannelse eller kan du faktisk søge hen i den branche ved at bruge dine nuværende kompetencer? Dette  kan A-kassen kan hjælpe dig med. De ved en masse om jobmarkedet, brancher og kompetence afklaring, som kan hjælpe dig videre i din proces. Er du i tvivl om, hvad de forskellige A-kasse udbyder, kan du læse mere her akasser.jyllandsposten.dk

Spørg i dit netværk

En afklaring om ny branche kan også ske ved at du spørger dit netværk af venner, familie og kollegaer, hvad de ser i dig som dine største styrker. Her kan der ligge meget viden gemt i, hvad du vil egne dig til. De kan give dig nye øjne på, hvad du har både personlige og faglige kvalifikationer, som du ikke selv vidste, at andre gør nytte af. 

Kompetence afklaring

Hos en A-kasse kan du også deltage i workshops og foredrag om kompetencer. Her lærer du at finde ud af og sætte ord på dine kompetencer, så du er mere skarp overfor fremtidige arbejdsgivere. Det vil styrke dit fokus og din retning for jobsøgningen.