Hus og have

De indvendige døre er et overset element i boligindretningen

Boligindretning er blevet et hedt emne i dagens Danmark, og diverse blade om boligindretning bliver solgt i massevis. Der er en tendens til, at indretningen i de danske hjem i dag skal være perfekt og gennemført i samme stil ned til mindste detalje. Eksempelvis kan det være, at man har indrettet sit hjem i en moderne skandinavisk stil eller i en lidt ældre retro stil.

Selvom tendensen er en meget gennemført boligindretning, så er stilen på hjemmets indvendige døre et overset element. Det er på trods af, at de indvendige døre udgør en stor del af rummenes generelle udstråling. Ved at udskifte sine gamle døre med nogle nye kan man gøre en stor forskel for hjemmets udseende, og dermed kan de være med til at præge boligens indretning positivt.

Døre skal passe til boligens stil

Ved inddragelse af dørene i boligindretningen bliver rummet mere stilrent, og det skaber et mere harmonisk indtryk. Der findes et stort udvalg af døre i forskellige stilarter, så der er rig mulighed for at finde døre til ethvert hjem. Mens en glat dør i hvid vil være det sikre valg til et moderne hjem, kan formpressede døre løfte indretningen til et andet og mere personligt niveau. Alternativt kan den franske dør med glas bidrage til at åbne rummene op imellem hinanden, samtidigt med at eventuel støj vil blive dæmpet. Bor man i et ældre hus, vil det omvendt kunne passe godt ind med trædøre i f.eks. naturlig fyr, som komplimenterer den ældre stil.

Hvad skal du tænke på?

Samtidigt med at en dør skal tage sig godt ud og matche stilen i dit hjem, skal den også have et praktisk formål. Først og fremmest skal man tænke på, at man skal investere i nogle døre, som er holdbare. Dertil ønsker man måske også, at dørene skal have en god lydisolerende effekt for at undgå støj i huset. Her er det vigtigt, at man køber nogle kompakte døre, som dæmper for lyden og holder i mange år.