Hus og have

3 måder at opfriske din stue på

Har du nogensinde haft tanken om bare at flytte fra det hele, fordi du er blevet træt af at se på det samme igen og igen? Det er helt almindeligt at føle en trang til forandring, når du har set på det samme gennem længere tid. Når det gælder dit hjem, behøver du dog ikke flytte helt for at skabe forandring. Lidt shopping og gør-det-selv-projekter, kan sagtens gøre det.

Skab forandring i din stue

Men hvad kan du så egentlig gøre for at føle, at dit hjem har fået nyt liv? Du kan starte flere steder, men du kan eksempelvis vælge at starte i stuen. Stuen er ofte et rum, hvor der bliver brugt mange timer, hvorfor det også er et oplagt sted at starte.

  1. Fokus på væggene. Et udmærket sted at starte, når du vil give din stue nyt liv, er på væggene. Er det flere år siden, de er blevet malet, trænger de garanteret til en opfriskning. Er du modig, kan du også springe ud i at male en væg i en helt ny farve. Ellers kan du nøjes med at give den nuværende farve en opfriskning. Udover det er det så fint med diverse former for vægpynt- og beklædning. Det kunne f.eks. være akupaneler, stenvægge, spejle og meget mere.

  2. Nyt liv til gulvene. Gulvene er også særligt udsatte, da de bliver brugt meget. Er de begyndt at se lidt øv ud, så overvej at skifte dem ud. Har du trægulv i forvejen, kan en slibning højst sandsynlig også klare jobbet.

  3. Skift gammelt ud med nyt. Det der for alvor kan skabe en følelse af forandring, er når gammelt bliver udskiftet med nyt. Skift den sofa ud, som du har haft de seneste 10 år. Eller pynt op med helt nye, farverige vaser i stedet for dine gamle og kedelige.

Skriv et svar