Uncategorized

Uddannelse – hvilken er den rigtige uddannelse for dig?

I Danmark er vi så privilegeret med uddannelsessystemet, at det kan være rigtigt svært at vælge hvilket uddannelse man ønsker at tage. Uddannelse er gratis, og faktisk så får man jo SU, hvilket betyder at man reelt set får penge for at gå i skole – hvilket modsat lande som USA – er helt fantastisk, og dermed er valg af uddannelse altså et luksusproblem, hvis man ellers må kalde det det.

Det kan være frustrerende og direkte stressende ikke at vide, hvilken uddannelse man gerne vil søge ind på. Måske man ikke helt har fundet sig selv endnu, og dermed heller ikke den vej i livet som man ønsker at gå. Det er der heller intet i vejen med, og mange oplever også at vælge den forkerte uddannelse første gang, og så dropper man naturligvis blot ud igen, og søger ind på en ny.

Første step – vil du arbejde med hænderne, eller er du mere akademisk anlagt?

Det starter allerede efter folkeskolen, hvor man skal vælge om man vil videre på et af landets gymnasier, eller om man er mere praktisk anlagt. Faktisk så har vi en generel mangel på håndværkere, og derfor er der også nogle der kombinere deres håndværker uddannelser med f.eks. en ingeniøruddannelse, og dermed er man altså rigtig godt stillet til lidt af hvert.

Lad lysten være drivkraften i beslutningen

Når du skal tage den endelige beslutning, så er det er svært ikke at lade sig påvirke af ens omverden. Kommer man fra en akademisk familie eller vil alle ens venner den vej, så kan det være svært at træffe en anden beslutning.

Med det sagt, så skal man gøre hvad man har lyst til, og ikke tænke så meget på sociale normer og/eller penge. Har du f.eks. interesse for håndværk og har svært ved at sidde stille, så er det nok ikke akademikervejen du skal gå – med mindre du som fornævnt evner at kombinere håndværk med en akademisk uddannelse. Det kunne f.eks. være hvis du havde interesse for cnc drejning, hvor en ingeniøruddannelse også ville være relevant.