Oplevelser

Arrangér en køreferie med alle dine venner

Det lyder måske som noget af et projekt, men det kan sagtens være nemt at få styr på ferien – også selvom I er mange, der skal med. Det handler om at skabe overblik over tingene, inden I tager af sted. Du behøver ikke nødvendigvis at have planlagt alt, der skal ske i løbet af ferien – men det er en god idé at være godt forberedt til selve køreturen og tingene inden afgang, så I får det bedst mulige grundlag for køreferien.

Vi har lavet en guide til, hvordan du får arrangeret den bedste ferie til dig, din familie og dine venner. Vi gennemgår tre punkter, der skal være styr på inden afgang, hvorefter resten kan løses, når I er ankommet.

1.     Destination

Når det er en køreferie, skal destinationen ikke er for langt væk, hvorfor de fleste køreferier ender i Europa. Europa er også et ganske fint kontinent at rejse rundt i, og hvis I ikke tidligere har besøgt forskellige lande i Europa, vil vi anbefale, at I pakker bilen, bussen eller toget og kommer af sted.

Lige nu er vi selvfølgelig bremset af Covid-19, hvorfor det er vigtigt at holde sig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside. Men det er tilladt at rejse, og så længe man passer på og tager sine forholdsregler, kan vi ikke se nogen grund til ikke at tage af sted.

Du kan eksempelvis rejse mod Østeuropa – det er både billigt samt en anden kultur, og deres smukke natur vil overraske dig. Se derfor på kortet, og udpeg et østeuropæisk land som destination.

2.     Transport

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til transport – men i ordet køreferie ligger det meget lige til, at man kører. Om det er i en bil eller i en lejet bus, er en smagssag. Lej en bus, hvis I er mange, der skal af sted. Det lyder måske som et større projekt, men det er muligt at leje en bus, hvor der er plads til alle, og I derfor kan køre samlet derned.

Hvis I er en lille gruppe, der skal af sted, kan det godt betale sig at køre i to biler. Men skal I af sted i en stor gruppe, vil vi anbefale, at I lejer en bus. Så bliver den lange køretur inkorporeret i ferien, hvor I sammen får en fælles oplevelse.

Det er også muligt at rejse med tog, men grundet Covid-19 kan det være mere fordelagtigt at rejse i egen bil eller i bus, hvor det kun er jeres gruppe, der er med.  

3.     Pak kufferten!

Når du har fundet destinationen og lejet en bus, så er der kun et trin tilbage, og det er, at du skal pakke kufferten. Når du pakker kufferten, er det vigtigt, at du pakker til lidt af hvert. Vejret spiller en rolle, men også de aktiviteter, som I skal lave på ferien. Pak derfor både tøj til aktiviteter og noget lidt finere tøj til restaurantbesøg og så videre.

Med disse tre trin klaret, er du parat til en ferie, hvor I sammen kan planlægge, hvad der skal ske undervejs. Dette kan I for eksempel gøre sammen i bussen, når I er på vej derned.