Uncategorized

Sådan indretter du den perfekte restaurant

Langt de fleste mennesker har før trådt ind på en restaurant og haft en følelse af, at det er et rodet sted, man skal ud af hurtigst muligt. Andre restauranter indbyder derimod til længere, hyggelige og intime besøg. Men hvor går grænsen og hvad er reglerne, når det kommer til indretning af restauranter? Er du interesseret i, hvordan du kan indrette din restaurant bedst muligt, og søger du svar på disse spørgsmål, så læs med i denne artikel, hvor du får tips og tricks til hyggelig restaurantindretning.

Valg af møbler

Hvis du skal indrette en hyggelig restaurant, som gæsterne nyder at besøge, er det vigtigt, at møblerne er komfortable og passer til rummet. Dog kommer valg af møbler også an på, hvilken type restaurant du har og størrelsen på rummet, gæsterne opholder sig i. Har du en lille bar, der serverer mad, er det eksempelvis en god idé at indrette et barområde, hvor gæsterne kan sidde på højstole. Derudover er klassiske diner-båse en mulighed til indretningen i sådanne et spisested. Har du derimod en mere klassisk restaurant, er det en god idé at investere i borde med plads til to, fire, seks, otte og to personer, så der er plads til både små og store selskaber. Skal komforten være i top, er det en mulighed at investere i banquet stole, som passer til rummets øvrige indretning.

Forskellige stile

Hvis din restaurant skal være hyggelig at besøge, er det vigtigt, at rummet ikke virker uoverskueligt og rodet. Derfor er det en god idé at holde sig til én indretningsstil, der eventuelt er præget af mere personlige genstande som sjove lysestager og fine billeder. Har du et steakhouse, passer det eksempelvis godt at have en lidt rustik stil med råt træ og mørke tekstiler. Hvis du derimod har et pizzeria, er det måske bedre med en italienskinspireret stil. Uanset hvilken stil du vælger, er det vigtigt, at du kører stilen ud og ikke blander alt for mange forskellige elementer sammen. Det kan nemlig få rummet til at virke uoverskueligt og rodet.

Rengøring og retningslinjer

Når du skal indrette en restaurant, er det vigtigt at du køber møbler og andet inventar, der er nemt at gøre rent. Restauranten skal holdes så ren som overhovedet muligt, hvis gæsterne skal have en god oplevelse. Derudover er det vigtigt, at materialerne, møblerne og inventaret kan tåle at blive vasket rent med vand og sæbe, så det aldrig bliver for beskidt, og samtidig er det vigtigt at holde restauranten ventileret, så luften ikke bliver for tung.

Produktionsområde

Produktionsområdet er et af de vigtigste steder i restauranten, og det er utroligt vigtigt, at dette sted holdes så rent som overhoved muligt. Derfor er det nødvendigt at have en vask, der kun bruges til at vaske hænder i, mens en eller flere andre vaske kan bruges til madvarer og rengøring af potter og pander. Derudover skal der være nok arbejdsplads til at lave maden, tage imod bestillinger, til færdig mad og til opvask.