Uncategorized

Mangler du gode råd imod stress som selvstændig? Læs med her

Det er ikke et nyt fænomen, at der er risiko for stress som selvstændig, fordi du altid potentielt kan arbejde. Der er ingen, der bestemmer, hvor mange timer du skal arbejde om ugen, og hvis du virkelig elsker dit arbejde, kan du jo blive ved i timevis helt frem til natten. Det er måske ikke så optimalt, og derfor skal du helst forsøge at strukturere det hele så du netop ikke kommer i den situation. Vi kan hjælpe dig med lidt råd på vejen, så du bliver mindst mulig stresset. Måske det kan hjælpe dig til at have en mere afstressende hverdag.

Læg ikke opgaver til siden

Vi gør det alle sammen, når vi pludselig ikke orker en opgave med det samme, og så siger vi til os selv, at vi nok skal gøre det senere. Det fungerer bare ikke så godt, fordi vi alligevel går og husker på den ene ting, som vi skal gøre senere. Det kan derfor være stressende, når du lægger tingene til side. Du ved måske, at du skal have fundet ud af noget med nogle tandhjulspumper, men du får aldrig kontaktet det firma, dog tænker du hele tiden på det. Men så får det gjort, så du ikke skal bruge energi på at tænke på det hele tiden.

Læg et skema for ugen

For mange kan det være en stor hjælp at strukturere hele ugen og så holde sig til den plan. Det betyder ikke, at du ikke må lave små ændringer, men hvis du har en vane med lige at blive et par timer ekstra på arbejde, kan du godt se, at du blot vil blive ved med at gøre det på den måde. At holde sig til sådan et ugeskema giver dig også mulighed for at få mere tid med din familie.