Uncategorized

Hjælp dit barn med søvn- og koncentrationsbesvær

Rigtig mange børn har svært ved enten at sove eller at koncentrere sig. Du kan måske genkende det i dit eget eller et barn, du kender? De farer rundt i alt muligt, og de kan simpelthen ikke blive siddende ved samme ting særligt længe ad gangen. De er måske påvirket af, at de ikke kan sove om natten, og derfor lider af humørsvingninger, koncentrationsbesvær eller bare et lavt energiniveau? Det kan også være, du kender et barn, som er diagnosticeret med ADHD eller autisme, og de derfor har svært ved at koncentrere sig og lider måske af søvnbesvær. Eller måske et ungt menneske eller en voksen? Spektrumshop.dk er stiftet af Landsforening Autisme, og de er specialister i børn, unge og voksne med ADHD eller autisme, men de kan også hjælpe dig, hvis du falder uden for kategorierne.

Det visuelle er vigtigt for koncentrationen

For mange kommer koncentrationsbesværet, fordi der ikke sker nok. Det er for kedeligt. Her er det visuelle meget vigtigt, fordi det sørger for, at der sker noget. For eksempel, hvor meget tid, som er gået, kan være noget af det, som gør det svært at fokusere for især børn. Spektrumshop gør tid visuelt med en time timer. Time timeren er let at betjene, fordi du bare skal dreje på en skive på et analogt ur. Samtidig er time timeren i stand til at gøre tid helt konkret. Hvor lang tid er et kvarter? Kig på time timeren. Det gør det let at forholde sig til, hvor lang tid, ting tager – og det hjælper på koncentrationen.

Søvn kan være starten på bedre balance

Koncentrationen kan også være skadet helt fra nattesøvnen af. Mange døjer med søvnproblemer, og det er ofte koncentrationen, det går ud over. Derudover betyder det også humørsvingninger og general forringelse af livskvalitet. Løsningen kan være en kugledyne. Kugledynen har små kugler syet ind i sig, så kugledynen er tungere end en normal dyne. Den tyngde gør, at kugledynen er i stand til at stimulere dine sanser, så du falder hurtigere i søvn. Kugledynen er beroligende, så du eller en, du kender, ikke oplever, at de lige pludselig bliver urolige, når de skal sove. Kugledynen er desuden meget let at justere, fordi den er lavet i moduler, du kan tilføje eller fjerne. Du kan også fjerne vægten, så du kan komme den i vaskemaskinen.

Bøger om autisme, så din familie er bedre rustet

Børn er en velsignelse. Også når de har autisme. Når det er sagt, så kan det være en udfordring at tackle autisme, fordi det er svært at sætte sig ind i. Fordi autisme er en kompleks størrelse, så kan du gøre stor gavn af litteratur om autisme. Bøger om autisme kan give dig en forståelse for diagnosen, så du lettere kan navigere i ting, som du skal gøre og ikke gøre. Det er ikke nødvendigvis svær læsning, men det kan betyde, at du sparer dig for unødvendige konflikter mellem dig og dit barn. Det kan også gøre småting lettere, så du har mere overskud i hverdagen.