Shopping

Hvad er medefiskeri?

Hvis du er interesseret i fiskeri, er du sikkert stødt på metoden medefiskeri. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan foregår det. Bliv klogere her.

De fleste kender den klassiske fiskemetode med en prop, et stykke bly og en krog med en regnorm på. Det er typisk denne metode, de fleste forbinder med fiskeriet. Mange er dog ikke klar over, at denne metode bliver kaldt for medefiskeri og kan varieres på et utal af måder.

Medefiskeri er en form for fiskeri, hvor du kaster en krog med madding ud og lader den være, mens du venter på at fisken bider på. Det er altså ikke en metode, hvor du skal kaste ud og spole ind igen og igen. Der findes dog varianter indenfor medefiskeri, hvor du skal være lidt mere aktiv, men primært er det stillesiddende arbejde.

Madding og fisk

Fiskeriet foregår typisk med naturlige agn. Det vil sige madding som rejer, majs, mindre fisk, brød, orme osv. Der fiskes typisk i søer eller meget stilleflydende åer. I forhold til hvilke fisk man går efter, så er det oftest fisk som skaller, brasen, suder og karpe.

Udstyr

Udstyret til medefiskeri består selvfølgelig af en fiskestang. Man kan få specielle medestænger, der er længere end almindelige, så det er nemmere at placere maddingen rigtigt. Derudover er en prop eller andet form for flåd en vigtig del af udstyret. Til sidst skal der selvfølgelig være en krog med madding. Denne kombination kan varieres på mange måder, så det er kun fantasien, der sætter grænser.