Oplevelser

Sådan vælger du den rigtige cykelhjelm

Cykelhjelme er der mange forskellige slags, og de har alle et vigtigt formål. De skal beskytte vores hoveder, når vi falder på cyklen. Når du kigger over trafikken ud fra dit vindue en tirsdag morgen, kan det godt ligne, at det ikke er alle mennesker, der tager cykelhjelmen alvorligt. Dog er det ekstremt vigtigt. Det er ligeså vigtigt at vide, hvilken cykelhjelm, der er bedst til at passe på dit hoved.

Kvalitet og pris hænger sammen

I disse tilfælde så vil kvalitet og pris hænge sammen. Det er selvfølgelig allerbedst at skaffe sig en cyklehjelm uanset prisen, men vælger du at købe en billigere cykelhjem, har du en øget risiko for flere hovedskader, end hvis du vælger at købe en dyrere cykelhjelm. Det skal dog understreges igen, at det er allerbedst at have en cykelhjelm, så hvis du ikke har pengene til en dyr cykelhjelm, så er det selvfølgelig bedst at købe den, du har råd til. Der er mere information at hente om cykelhjelme på elcykelinfo.dk/cykelhjelm.

Udseendet på cykelhjelmen

Når det omhandler sikkerhed, bør udseende og forfængelighed ikke være en faktor, der spiller ind. Det er dog tydeligt, at det faktisk spiller ind. Men en cykelhjelm er ikke skabt til, at vi skal se godt ud, derimod skal den passe på mit og dit hoved. Der er alligevel masser af forskellige varianter af cykelhjelme i forskellige farver og mønstre – så du skal nok finde en, som du kan blive glad for. Hvis det alligevel ikke siger dig noget, kan du købe en oppustelig cykelhjelm, så du slipper for det.

Indbygget lys eller ej?

Der findes cykelhjelme, der har et indbygget lys, og det er en klar fordel at have et indbygget lys i sin cykelhjem. Du gør nemlig dig selv mere synlig i trafikken, hvilket er godt, når du er cyklist og er ”lille” i trafikken.