Oplevelser

5 ting, du kan lave med rav

Nu hvor sommeren er over os, er det ofte ensbetydende med mange ture til stranden – og måske er du en af dem, der holder af at fine rav. Denne guide vil præsentere 5 forskellige ting, du kan lave med det gyldne stof.

Men hvordan finder jeg rav?

Hvor finder man rav? Det er essentielt at lede de rigtige steder, når man er på jagt efter rav. Kortet, der findes på siden, angiver lokationer i Danmark, hvor det er godt at samle rav.

  1. Smykker

Smykker er det, som allermest rav bliver brugt til. Smykker med rav bliver gyldne, smukke og excentriske, hvorfor det er en populær smykketype. Derudover kan du lave alt fra ringe og armbånd til halskæder og smykker – og så kan du designe dem efter din helt egen smag.

  1. Behold det, som det er

Farverne og størrelserne på ravklumperne varierer enormt meget, og af samme årsag vil du måske komme til at finde nogle ravstykker, du ikke vil ændre på. Det kan nemlig også være super fint at have rå stykker rav til at pryde hjemmet.

  1. Figurer

Hvis du har mod på at kaste dig ud i et lidt større projekt, kan det være, du har lyst til at lave figurer ud af det rav, du finder. Kun fantasien sætter grænser.

  1. Få dit rav varmebehandlet

Rå rav er ofte mælket, men måske kender du rav som klart og gennemsigtigt. De får den klare struktur gennem varmebehandling – og hvis du synes, at gennemsigtigt rav er det smukkeste, kan det være, du kan få det varmebehandlet. Når først det er gjort, kan det være rigtig fint at have stående som pynt eller bruge det til nogle smukke smykker som eksempelvis halskæder og øreringe.