Hus og have

Vaskeriløsninger i høj kvalitet

Vi lever i en tid, hvor der er blevet mere opmærksomhed på god hygiejne. Det betyder, at det er vigtigt, at alle sammen, så vidt muligt, holder en høj standard, når det kommer til rengøring. I nedbringelsen af smittespredning har især vaskeriet en vigtig funktion, fordi bakteriepartikler kan sidde fast i stof som eksempelvis sengetøj og tøjbeklædning. Hvis du ønsker at opretholde en høj hygiejne standard, kan www.nortec.dk hjælpe dig med det.

Gode råd til en hygiejnisk vask

I denne tid hvor vi alle sammen skal være lidt mere opmærksomme på vores hygiejne, er der blevet udarbejdet nogle anvisninger, som kan være behjælpelige.

Vask med lidt højere temperatur end normalt

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du vasker tøj og tekstiler ved minimum 60 grader. Når du vasker ved 60 grader fjerner du virus og bakterier, som sidder fast i stoffet. Når du skal vaske håndklæder og sengetøj, skal du skrue temperaturen op til 80 grader. Som udgangspunkt gælder det, at jo højere temperatur du vasker med, jo større er chancen for at fjerne virus og bakterier fra det respektive stof.

Vask oftere end normalt

Virus og bakterier kan sagtens leve i dit tøj i længere tid, hvor en vask vil sørge for, at det forsvinder. Derfor er det en god idé at vaske tøjet lidt oftere end normalt for at bekæmpe virus og bakterier. Dette kan passende gøres i en af Nortec’s mange vaskeriløsninger, hvor der er garanti for, at maskinen lever op til dine forventninger. Det er ligeledes vigtigt at pointere, at det anbefales at holde rent og beskidt vasketøj adskilt.

Brug tørretumbleren, hvis det er muligt

Vasketøjet skal som udgangspunkt tørres så hurtigt som muligt for at minimere bakteriernes vækstmuligheder. I den sammenhæng er det relevant at bruge en tørretumbler, som kan udsætte vasketøjet for højere temperaturer, som kan være medvirkende til at stoppe udviklingen af virus og bakterier.