Hus og have

Sørg for at købe de rigtige batterier – både for pungen og miljøets skyld

Når man skal have fat i noget, der skal bruge batterier eller bare skal købe nogle helt normale AA-batterier, så er det selvfølgelig en fordel, hvis man vælger de batterier, som holder længst på strømmen. Så skal man ikke oplade sin computer særligt tit og man skal heller ikke skifte batterierne i alt ens elektronik hele tiden. Det vil også betyde, at man er med til at sikre mest mulig strøm pr. batteri og derfor er med til at nedsætte antallet af batterier i omløb.

Hvilket batteri er det bedste?

Der er ingen tvivl om, at det mest udbredte og anvendte batteri i dag er et batteri af lithium-typen. Disse batterier er meget effektive og det er også muligt at gøre dem genopladelige, så man ikke skal købe nye batterier, men kan bruge de samme indtil de giver op. Lithiumbatteriets mobilitet og store effektivitet betyder, at de kan bruges som strømkilde i alt lige fra smartwatches til laptops. Når man har gjort dem genopladelige, så betyder det, at elektrongradienten i batteriet kan genoprettes ved at tilføre strøm til batteriet. Batterier virker ved, at strøm fra den ene ende af batteriet bevæger sig mod den anden og så løber igennem apparatet og leverer energi til at drive det. Når man genoplader batteriet, så får man elektroner tilbage til det første ”kammer”, så de kan vandre over mod den anden pol på batteriet igen og derved forsyne apparatet. En anden fordel er desuden, at disse apparaters levetid i lave temperaturer også bliver opreguleret, fordi batterier af lithium-typen er relativt kulderesistente. Når man er på udkig efter nye batterier er det derfor altid oplagt at kigge efter denne type batteri. Det er det både fordi man skal købe færre, men også fordi man kan genoplade dem og dermed også spare penge og skåne miljøet.

Her kan du få dine batterier

Det er oplagt at købe dem i den lokale dagligvarebutik, men nogle gange er man nødt til at få fat i batterier, som en dagligvarebutik ikke har. Det kan blandt andet dreje sig om et batteri til en tyverialarm eller til en bærbar computer. Her kan det blive nødvendigt at tage kontakt til et firma på nettet, som kan levere disse specielle batterier og dermed sørge for, at du kan få forsynet din elektronik hele tiden. Det kan også være, at man kan finde disse specialbatterier andre steder en på nettet, men det vil tage væsentligt længere tid at opspore en fysisk butik, det tilfældigvis fører de batterityper man står og mangler. Hvis man mangler et specielt batteri er det derfor langt smartere at købe dem på nettet. Hvis du mangler et sted, hvor du kan få fat i alle mulige slags lithium batterier, så kan du læse mere ved at følge linket i teksten. Så vil du have mulighed for at finde det batteri du mangler på internettet, så du end ikke behøver at rejse dig fra din stol.