Hus og have

Sådan ved du, at dit gulv trænger til en slibning

Som boligejer har man naturligvis en interesse i, at ens hus er dejligt at være i. Det er ikke noget, som man behøver at bruge alle døgnets timer på at tænke på, men det kan være en fordel lige at se sin bolig efter i sømmene en gang imellem. Trænger væggene til at blive malet? Er køkkenet nu også helt, som det skal være? Det er sådan nogle spørgsmål, der kan hjælpe dig med at holde boligen i god stand, og det gælder også for dine gulve. Selvom det måske ikke er det, du tænker allermest over, så kan det nemlig være en rigtig god idé lige at få gulvene slebet en gang imellem.

Det skal du holde øje med

Det kan på ingen måde anbefales at slibe gulvet hvert år – det kan være til meget mere skade end gavn og er på ingen måde nødvendigt. I stedet skal du selv holde øje med, hvornår dit gulv er blevet så slidt, at det kan være en fordel at få det slebet. Du kan eksempelvis kigge efter hakker og ridser i gulvet, og på hvor slidt lakken er. Hvis du ligefrem får splinter af at gå på gulvet, kan det selvfølgelig også være et klart tegn på, at dit gulv er klar til en overfladebehandling.

Find den rigtige håndværker

Medmindre du selv har erfaring inden for faget, så er det sjældent en god idé at give sig til at slibe et gulv helt uden hjælp. Det er ofte meget rarere at have nogen med på sidelinjen, som kan hjælpe dig med spørgsmål om, hvilken form for slibning, der er bedst, og om det nu skal gøres med lud, lak, sæbe eller noget fjerde. Heldigvis giver hjemmesiden bygga.dk dig et godt overblik over forskellige gulvslibere, så besøg siden og hyr dig en dygtig håndværker.