Hus og have

Sådan giver du haven en makeover

Temperaturerne er godt på vej mod at blive tocifrede, og med det lune vejr kommer lysten til igen at bruge tid i haven. Men efter en lang vinter i dvale, virker den måske ikke som det oplagte sted at opholde sig. Heldigvis kan du gøre din have smuk og indbydende igen, hvis du sætter en weekend af til projektet.

  1. Er fliserne ved at være godt slidte, så overvej at få dem skiftet. Sandgaard Beton har næsten 50 års erfaring på området og tilbyder fliser i forskellige størrelser, så du kan finde dem, der passer til lige præcis dit behov. Læs mere om Sandgaard betons udvalg af fliser og havefliser her.
  2. Husk på, at hvis du vælger at lægge fliserne selv, så kræver det en god portion tålmodighed og et godt øjemål, hvis du skal ende med et godt resultat.
  3. Sørg for at få luget godt ud i gammelt ukrudt. Så er jorden også klar til, at der bliver plantet nye planter. Du kan forberede dig bedst muligt ved allerede nu at forspire planter i din vindueskarm eller i drivhuset, hvis du er så heldig at have sådan et. Planter du en masse blomster i dine favoritfarver, kan de bidrage med nyt liv til haven. Du kan også besøge det nærmeste plantecenter for at få gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på dine planter.
  4. Hen over vinteren har der uden tvivl lagt sig en masse døde grene og planter i både bed og på græsplænen. Få ryddet godt op i alt dette, så der er plads til at nye spirer kan komme frem.
  5. Din græsplæne trænger helt sikkert til masser af omsorg efter mange måneder med sne og kulde. Det er tid til at slå den, men i starten behøver det ikke være længere ned end til fire cm. Vil du forkæle din plæne lidt ekstra, kan du give den en omgang gødning og derefter kalk – det begrænser også fremkomsten af mos og andet ukrudt.
  6. I starten af april kommer dræbersneglene typisk frem. Hvis du vil have din have for dig selv, så sæt tidligt ind over for de ubudne gæster. Du bekæmper dræbersneglene mest effektivt ved også at indsamle æggene.
  7. Hvis du har et haveskur eller et drivhus trænger det uden tvivl også til en grundig forårsrengøring. Få gennemgået alt dit udstyr, så du ikke har hullede havehandsker og uslebent udstyr liggende. Sørg også for at få fejet og ryddet grundigt op på hylderne, så der fremstår indbydende, og det er let at danne sig et overblik. Så kan du også hurtigt se, om det er nødvendigt at tage en tur i det lokale byggemarked, for at du er helt klar til at gå en lang havesæson i møde. Investerer du i et lille bord og et par stole, kan du tage tidligere forskud på foråret og sidde i ro og mag og nyde din kaffe i læ for den kølige vind, som det danske forår også sagtens kan byde på.