Hus og have

Hemmeligheden bag en lækker bolig

Mange mennesker drømmer om at have en bolig, der er lige så lækker som de billeder, man ser i boligmagasinerne. Det kan dog være svært, for i boligmagasinerne bliver der sjældent taget højde for, at boligen bliver levet i og derfor bliver slidt og rodet. Dog er der alligevel en del ting, du kan gøre, for at komme nærmere den perfekte bolig. I denne artikel får du tips og ideer til, hvordan du bedst muligt indretter dit hjem, så du stolt kan vise det frem.

Hold dig til én stil

Når du skal indrette din bolig, så det hele bare spiller, er det vigtigt, at du holder dig til én stil. Det vil sige, at du skal være konsekvent i din indretning. Hvis du eksempelvis er tilhænger af New Yorker-stilen, er det en god idé at indføre den både i stuen, køkkenet, på badeværelset og i soveværelset. Samtidig er det vigtigt, at du gennemfører stilen. Det kan være grænseoverskridende at skulle male en væg eller bruge penge på projekter, der måske ikke lykkes, men det er den bedste og nemmeste måde til at komme i mål. Selvom du skal holde dig til én stil, betyder det ikke, at du ikke kan tilføje et personligt præg. Det betyder blot, at det personlige præg skal blive en bærende del af indretningen.

Brug de samme materialer

Hvis du kommer ind i et hus, der har fem forskellige typer trægulv og tre forskellige farver på køkkenelementerne, kan det hurtigt virke rodet. En god idé er derfor at bruge de samme materialer gennem hele huset. Én måde at gøre dette på, er ved at bruge samme slags gulv i størstedelen af hjemmet. Parketgulv eg er et godt valg, der passer til mange forskellige stile, og som nemt kan lægges i langt de fleste boliger. En anden måde at indføre de samme materialer er ved at lave hjemmelavede spiseborde og sofaborde i samme materiale. På den måde får du det samme udtryk, hvilket gør det nemmere at gennemføre stilen i hjemmet. Samtidig kan du holde dig til en bestemt farvepalette, som du bruger gennem hele boligen. Hvis du vil holde dig til meget neutrale farver, kan du eksempelvis lade størstedelen af møblerne være grå, sorte og hvide, mens du har pynt og andre genstande i farver, der skiller sig ud.

Vær personlig

I mange boligmagasiner er udstillingerne meget upersonlige, og man kan ikke se, hvem der skulle kunne bo med lige præcis de møbler, fordi der ikke er noget personligt præg. For at gøre boligen din og for at få dig til at føle dig hjemme, er det vigtigt, at din personlighed bringes ind i indretningen. Hvis du er familiemenneske, kan du eventuelt indrette med billeder af familien. Hvis du elsker at læse, kan du indrette med bogreoler fyldt med bøger, og hvis du elsker naturen, kan du indrette med mange planter og blomster. Jo mere personlig, du bliver i din indretning, jo nemmere har du sandsynligvis ved at føle dig hjemme.