Hus og have

Renovering og reparation af undertage

Står du med et ødelagt undertag, og ønsker du ikke at skifte hele din tagkonstruktion ud? Så er du kommet til det helt rette sted. Du behøver nemlig slet ikke at få et helt nyt tag, blot fordi dit undertag er ødelagt. En renovering og reparation af undertage kan nemlig snildt klare jobbet, så dit undertag bliver fikset, men på en nem og billig måde. En måde hvorpå man kan foretage renovering og reparation af undertage, er ved at foretage en understrygning. En understrygning bliver nemlig foretaget inde fra loftet, og på denne måde kan undertaget fikses – og helt uden at skifte hele tagkonstruktionen. Ved understrygning bliver der anvendt en fugemasse, som har en yderst lang holdbarhed. Det betyder, at du kan være helt sikker på, at fugemassen sikrer dit undertag mod både slagregn og fygesne. Med en renovering og reparation af undertage forlænger man således levetiden på hele tagkonstruktionen, og alle utætheder i taget bliver ligeledes lappet. Står du således med et utæt tag, kan det meget vel skyldes, at du trænger til en renovering og reparation af dit undertag.

Få repareret dit undertag med det samme

Har du lige fundet ud af, at dit undertag er ødelagt? Så er det yderst vigtigt, at du får gjort ved det med det samme. Et ødelagt undertag kan nemlig være årsag til store skader på dit hus. Et undertag er nemlig til for at forhindre vand og sne i at trænge ind på loftet. Når undertaget er ødelagt, vil det således ikke yde noget beskyttelse for resten af huset, og det betyder altså, at risikerer at skulle bruge hele din vinter på at skovle sne ned fra loftet – og det er der vidst ingen, der ønsker. Renovering og reparation af undertage er således vigtige at få foretaget i tide, og dette gælder også for dig.

Hvorfor er undertaget ødelagt?

Er undertag kan gå i stykker af mange grunde. Er dit hus dog ved at være gammelt, kan det være, at undertaget er lavet af plastik, og at det dermed er revnet. Et revnet undertag kan skyldes temperaturudsvingninger, og det er altså helt naturligt og kan ikke undgås. En anden grund kan naturligvis også være, at undertaget blot er sat dårligt op. Er det nemlig blevet for løst, vil vinden kunne få det til at blafre, hvilket vil resultere i, at det river sig løs fra sømmingerne og går itu.