Hus og have

Jordvarme er en af fremtidens grønnere energikilder – passer det til din bolig?

Når det kommer til klima og miljø, er der et bestemt sted, hvor danskerne i fremtiden vil kunne gøre en stor forskel i deres bolig, og det er i forbindelse med deres energikilde. Der kan være meget CO2 at spare ved at skifte energikilde, og flere danskere er allerede begyndt at skifte over til en mere grøn og energivenlig kilde til energi og varme. En af de mere populære løsninger lige for tiden er jordvarme, og det kan du læse mere om herunder.

Jordvarme i praksis

For at finde ud af, om jordvarme er noget for dig, er det en god ide at finde ud af, hvad jordvarme egentlig er. Jordvarme kaldes også for et jordvarmeanlæg, og det ligger måske lidt i navnet, at det har noget med jorden at gøre. Jordvarmeanlægget ligger i jorden udenfor din bolig, som oftest vil være i din have, og den udvinder dermed varmen fra jorden, der reelt set kommer fra solen, og igennem nogle processer i jordvarmeanlægget, kan der udvindes noget energi fra denne varme.

Det smarte ved anlægget er, at det energimæssige produkt er større, end den mængde energi anlægget forbruger!

Passer jordvarme til din bolig?

I og med at jordvarmeanlægget skal graves ned i din have, kræver det selvfølgelig, at du har en stor have, hvis du er interesseret i at få installeret sådan et anlæg. Udover det skal du også være klar på at undvære din have i noget tid, fordi det selvfølgelig er lidt af en proces at få gravet et sådant system ned i jorden.

Det kommer også an på størrelsen af din bolig, da et større hus selvsagt skal bruge mere energi til opvarmning af bolig og vand – men alle disse praktiske ting kan du få mere at vide om i denne store guide til jordvarme.