Hus og have

Grundstenen til god nattesøvn.

Indkøb af ny seng kan være en dyr affære. Derfor vælger mange at beholde dele af deres gamle seng eller købe en brugt, for derfor at investere i nye madrasser. Dette kan nemlig være en god måde at spare nogle penge på, og samtidig sikre sig en god nattesøvn. Selve sengen er nemlig ikke alfa og omega for hvordan din nattesøvn bliver. Her er det mere madrasserne der kan gøre en forskel. Oven på sengens kerne kommer oftest enten en boxmadras, en springmadras eller en skummadras. Hvilken type du bør vælge, afhænger af hvilket udtryk du ønsker.

En boxmadras er fx en nem løsning, da du bare skruer benene på og har en seng. En skummadras bruges modsat mere ovenpå en lamelbund og er for dig, der gerne vil have en pæn sengeramme.

Valg af topmadras

Topmadrassen er den øverste madras og altså den der har kontakten direkte til dig. Sammen med de andre madrasser i sengen, kan en topmadras være med til at gøre underværker for din nattesøvn. Men behøver man en topmadras tænker du måske? Svaret er, at langt de fleste vælger en topmadras – og det er der gode grunde til. Først og fremmest kan det øge din komfort markant, da det som beskrevet er den der har den største kontakt til dig. Derudover er topmadrassen det øverste led i sengens opbygning og modtager langt den største slitage. Fordelen er dog, at topmadrasser er billigere end andre madrasser, og dermed er nemmere og billigere at udskifte igen.

Hvilken topmadras du bør vælge, afhænger af hvordan du sover og din krop. Kan du f.eks. godt lide følelsen af at synke helt ned i sengen, er en topmadras af memory-skum en mulighed. Hvis du modsat har det varmt, kan en madras med latex være en god mulighed. Den giver dig nemlig bedre forudsætninger for at komme af med varmen igen.