Hus og have

Er du nybygger? Så læs med her og få gode råd til hvordan du finder de perfekte gulve til dit hus

Skal du til at bygge dit helt eget hus helt fra bunden? Der er mange overvejelser og beslutninger som skal træffes. Hvilke gulve huset skal have er blot én af dem. Men bare rolig. Herunder får du en guide med gode ideer til, hvilke gulve der er gode at benytte i husets forskellige rum.

 

Vælg et slidstærkt gulv til køkkenet

Når det kommer til at vælge gulv i køkkenet, er det en god idé at vælge et slidstærkt gulv. Køkkenet er et rum med masser af liv og gode stunder, hvor du og familien dagligt vil opholde jer. Derfor skal gulvet også kunne holde til lidt af hvert. Et laminatgulv er den perfekte løsning til køkkenet.

Laminatgulvet er meget elegant og indbydende samtidig med, at gulvet tåler daglig slid. En gang imellem sker det, at mad og vand bliver spildt på gulvet. Med et laminatgulv kan du hurtig tørre det spildte op, uden at gulvet tager skader. En fordel ved laminatgulvet er også, at det ikke kræver en masse pleje.

På grund af laminatgulvets slidstærke kvalitet er det også en ideel løsning til eventuelle børneværelser. Laminatgulvet er også en billigere løsning end f.eks. et trægulv, så hvis uheldet skulle ske, at der blev tegnet en tuschstreg på gulvet er det ikke dyrt at få udskiftet.

 

www.flottegulve.dk finder du et stort udvalg af laminatgulve og mange andre typer af gulve.

 

Et smukt trægulv til stuen

Stuen må gerne ose af hygge og varme. Et flot trægulv kan være med til at skabe en dejlig stemning i stuen og giver rummet et varmt udtryk. Først vælger du, hvilken type gulv du ønsker. Du kan vælge i mellem forskellige typer f.eks. sildebensparket, plankegulv eller skibsplankegulv. Derefter vælger du, hvilken træsort du ønsker. Her kan du vælge mellem eg, bøg eller ask. Et trægulv kan være en dyr investering men er en investering for livet. Med den rette pleje kan et trægulv nemlig holde for evigt.

 

Smukke klinker til badeværelset

På badeværelset er det ideelt at bruge klinkler. Klinkler tåler nemlig det fugtige miljø på badeværelset. Om du vil beklæde både gulve og vægge med klinker er op til dig. Vælger du at beklæde både vægge og gulve med klinker, kan du med fordel bruge hver sin klinke på henholdsvis væg og gulv. Du kan f.eks. vælge en bred og lang klinke til gulvet og bruge en lille og smal klinke evt. i en anden farvetone på væggene. Du kan få klinkler i et utal af farver og i forskellige materialer. Derfor vil du helt sikkert finde en klinke som passer til din indretningsstil. Er du til et lyst badeværelse i nordisk stil, kan du med fordel vælge en hvid eller beigefarvet klinke. Er du derimod til et mørkere badeværelse med masser af varme, kan du i stedet vælge en grå eller gråbrun klinke. Det er kun din fantasi som sætter grænser.