Hus og have

En anden måde at tænke træmøbler på

I Danmark har vi en stolt tradition for at lave utroligt flotte møbler. Vi har stribevis af fantastiske borde og stole, som de store arkitekter og møbeldesignere har givet vores lille land. Fælles for disse er som regel, at det er mere eller mindre massive træstykker, som bliver brugt i produktionen. Det er dog langt fra den eneste måde, hvorpå træ er blevet tænkt ind i møbelverdenen, for en mere ukendt og undervurderet møbelproduktionsmetode er fletværk, som kan give rigtig god komfort og et helt unikt look til huset eller haven.

Hvad kan fletværk?

Fletværk er en metode, hvor man tager en lian fra Indonesien, som man kan dampe og tørre i forskellige former. Materialets generelle betegnelse er rattan og når det er bearbejdet på den rigtige måde, så holder det formen rigtig godt. Hvis ikke man kender det som rattan, så har man måske hørt det kaldt ”Manila” eller ”Malacca” og disse navne stammer fra havnene, som materialerne bliver sejlet ud fra. Under alle omstændigheder, så er det helt klart værd at overveje som et nyt pust ind i hjemmet eller ude i haven. Det kan dog også være en udfordring at finde en forhandler, som kan levere et godt produkt uden at tage en alt for høj pris.

Hvor skal jeg købe mine kurvemøbler?

Det kan tage lang tid at trawle internettet efter en god forhandler af flet- og kurvemøbler, men det behøver ikke være en udfordring. Du kan få kurvemøbler og fletmøbler af rattan hos en erfaren forhandler i nærheden af Aarhus, der kan give dig en god pris på et godt møbel. Her er der 30 års erfaring, så du kan være sikker på, at der er styr på tingene og at du nok skal få et rigtigt godt møbel med tilbage til boligen.