Hus og have

Derfor skal du have førstehjælpsudstyr i hjemmet

De fleste forbinder nok primært førstehjælpsudstyr med ambulancer, brandbiler og det obligatoriske kursus inden køreprøven. Førstehjælpsudstyr bruges da hovedsageligt også af læger, sygeplejersker og reddere, men hvis du gerne vil sikre dig selv og din familie mod ulykker i hverdagen, er det en stor fordel også at have førstehjælpsudstyr tilgængeligt i hjemmet. Det kan spare jer for en masse problemer i fremtiden og vil kunne gavne jer i alle mulige forskellige situationer. I denne guide kan du få et overblik over forskelligt slags førstehjælpsudstyr, så du kan beslutte dig for, hvad der skal være i dit hjem.

Hjertestarter

Det kan måske virke lidt overdrevet at have en hjertestarter stående hjemme i stuen, men hvis uheldet er ude, kan det være den, der udgør forskellen mellem liv og død. Hjertestartere er nemlig noget af det mest effektive førstehjælpsudstyr, der findes, og derfor er det en stor fordel at have afgang til en i hjemmet. Dette er især relevant, hvis der er ældre eller personer med hjerteproblemer i husstanden, men hjertestop forekommer også hos mennesker, der ellers er sunde og raske. Det er ikke noget, man kan forudsige, og derfor bør hjertestarteren have plads i ethvert hjem.

Førstehjælpskassen

Mange har sikkert set den lille røde kasse på hospitaler og til førstehjælpstræning, men ligesom det gjaldt for hjertestarteren, er det også en stor fordel at have en førstehjælpskasse tilgængeligt i hjemmet. Den kan både bruges ved små og store ulykker og kan derfor komme jer til gavn i mange forskellige situationer. Sørg altid for at fylde den op igen, når I bruger plaster, forbinding og sprit m.m., så I ikke mangler noget, hvis uheldet er ude. Det er desuden vigtigt, at den for sikkerhedens skyld opbevares utilgængeligt for babyer og mindre børn, så sprit og sikkerhedsnåle ikke kommer i de forkerte hænder.