Uncategorized

Sådan motiverer du dine ansatte som virksomhedsejer

Glade og motiverede ansatte må være enhver leders drøm. Hvis dine ansatte kommer motiverede på arbejde, er der også større sandsynlighed for, at de arbejder effektivt. Du som leder af virksomheden, kan gøre meget for at hjælpe til at motivere dine ansatte.

Lad dine ansatte arbejde i nogle flot indrettede lokaler

Hvis du har ansatte, der hver dag sidder på et kontor og arbejder, kan du prøve at gøre noget mere ud af indretningen der. Det er ikke specielt motiverende at træde ind i et gråt lokale, hvor indretningen skriger alt andet end glæde og farver. Det kan virke langt mere motiverende, hvis der er gjort lidt ud af indretningen. F.eks. kan du give væggene en mere frisk farve og tilføje nogle fine billeder. Du kan også kigge på nogle nye væg til væg tæpper til kontoret. Desuden kan planter og blomster også give noget liv til kontoret.

Arrangér en frokostordning

Det kan også motivere dine ansatte, hvis de får chancen for at lære hinanden bedre at kende. Det er rarest for alle, hvis du kan godt med deres medarbejdere og har et godt fællesskab på arbejdspladsen. Det kan du skubbe på vej ved at arrangere en daglig frokostordning, hvor alle sidder i deres pause og spiser sammen. Hvis dine ansatte normalt har deres egen mad med, er det ikke sikkert, at de spiser på samme tid. Men med en frokostordning får de tid til at sætte sig ned socialisere sig med deres medarbejdere.

Fortæl dine ansatte når de gør det godt

Der er ingen, der ikke kan lide at få ros af deres leder. Når du står hver dag og gør et stykke arbejde, er det rart at få at vide af chefen, at du gør det godt. Derfor skal du ikke holde dig tilbage med at gøre dine ansatte opmærksomme på, når de klarer deres arbejde godt.