Sådan kører du sikkert bil om vinteren

Der kan være stor forskel på hvor slem den danske vinter er. Nogle år ligger der sne til knæene, og vejene er næsten umulige at køre på grundet et islag. Derimod er der andre år hvor vinteren er langt mere mild, og hvor det næsten kun virker som efterår.

Er der tale om en hård vinter kan det være nødvendigt for mange at lave nogle tiltag, som gør det mere sikkert at køre ud. Vil du også føle dig mere sikker og forbedret når du kører ud på isglatte veje kan du læse med her, hvor du kan få mere viden om lige netop dette.

Sørg for at tage dine forholdsregler

Det første du altid skal sikre når der er tale om frostvejr, er at du tager dine forholdsregler. Først og fremmest er det vigtigt at du får fjernet is fra ruden og sidespejle, så du har frit udsyn til oritenting.

Herudover bør du sørge for i god til at få skiftet til vinterdæk. Disse vil sikre at du har det bedste greb på vejen, og at du har en kortere bremselængde end med sommerdæk. Du bør skifte dine vinterdæk cirka hver 6-10. år alt efter hvor slidte de er. Du bør helst have en mønsterdybde på 3 mm eller mere.

Husk også at det generelt er vigtigt at du tænker over de forhold du kører ud i. Er det meget glat er det helt logisk at du selvfølgelig ikke skal gøre særligt stærkt. Du kan også overveje hvorvidt det er absolut nødvendigt for dig at køre ud, eller om du kan vente til efter der er saltet på vejene. Tjek også altid at dine lygter er tændt, så andre bilister kan se dig i mørket.

Hvis I vil køre på bilferie bør i tjekke op på reglerne i udlandet

Om vinteren er der også mange mennesker som vælger at pakke deres kufferter og køre på skiferie. Dog skal du når du køre på skiferie, huske at tjekke op på de forskellige regler der kan være i de forskellige lande.

Blandt andet skal du huske at du når du kører i Tyskland altid skal have refleksveste liggende, dette er et lovkrav. Herudover skal du også være opmærksom på at der kan være forskellige regler i blandt andet Sverige, i forhold til hvilke dæk du skal have på.

Vær opmærksom på hvem du skal kontakte hvis tilfældet er ude

Det er ikke unormalt at du kan køre af vejen om vinteren. Især sne kan nemlig gøre det svært for dig at afgøre hvor der er vej og hvor der ikke er.

Derfor er det meget vigtigt at du ved hvem du skal ringe til hvis du er kørt af vejen. Du kan her finde en virksomhed som tilbyder fritrækning, dette er både hvis du er kørt fast i mudder eller sne. Er der personer involveret, er det vigtigt at du først ringer efter nødhjælp, inden at du tænker på at få trukket din bil fri.