Uncategorized

Disse praktiske ting skal der tages stilling til ved et dødsfald

Når én af dine nærmeste går bort, er der først og fremmest en sorg at bearbejde. Men der er også nogle forskellige praktiske og juridiske ting, der skal tages stilling til og gøres noget ved. Det kan godt være svært at overskue, men der er masser af folk, der kan hjælpe dig med at komme igennem den slags.

Find den rette bedemand

Umiddelbart efter dødsfaldet kan du begynde at lede efter en bedemand. En bedemand kan hjælpe dig med at håndtere nogle af alle de praktiske ting, der følger med et dødsfald. Hvis du har nogle spørgsmål, kan du altid spørge bedemanden. Udover de spørgsmål du måtte have, kan han/hun hjælpe med sådan noget som dødsanmeldelsen, forberedelse af afdøde, forberedelse af ceremonien m.m. Det kan være en kæmpe hjælp, når du selv er ramt af sorg.

Bisættelse eller begravelse?

Det skal selvfølgelig også besluttes, hvorvidt afdøde skal bisættes eller begraves. I Danmark kan du allerede fra du er 15 år tage stilling til, om du vil begraves eller brændes. Hvis afdøde har ytret sit ønske til sine pårørende eller skrevet det i ”Min Sidste Vilje”, er det naturligvis det, der skal gøres. Hvis ikke afdøde har gjort sit ønske klart nogle steder, er det de pårørende, der skal tage stilling til det.

Hvis afdøde skal bisættes, kan Hejslet Begravelsesforretning hjælpe med at arrangere bisættelse i Nordjylland.

Tømning af dødsboet

Med et dødsfald følger også et efterladt dødsbo, der skal tømmes. Det er meget forskelligt, hvordan pårørende håndterer denne opgave. Der er nogle, der godt kan lide at tage det stille og roligt, mens andre foretrækker at få det overstået hurtigst muligt. Hvis du gerne helt vil undgå at gøre det, kan du også få hjælp af professionelle, der både kan rydde boet og gøre rent.