Uncategorized

Derfor skal du køre med cykelhjelm

Kører du med cykelhjelm? Hvis ja, så er du på helt rette vej, hvis ikke, så er du en af de 50% af danskere, der ikke benytter en cykelhjelm, når de tager en tur på cyklen. Det er en rigtigt stor del af befolkningen. Men, hvorfor bruger man ikke cykelhjelmene? og hvordan får man flere folk til at bruge dem? Disse er spørgsmål som mange folk, der bruger cykelhjelm til dagligt, spørger sig selv om, og hvis du er en del af den kategori, der ikke gør, så skal du tage at læse med her.

Hvorfor køre folk uden cykelhjelm?

Ja, de fleste folk bruger altså ikke cykelhjelm, og det er der mange forskellige undskyldninger for. For at navne nogle eksempler er der den helt klassiske ”Det ødelægger min frisure” eller ”Jeg ser grim ud med cykelhjelm på” og selv om det måske ikke bliver antaget som specielt sejt at have en cykelhjelm på, så er det en vigtigt ting, som ikke er for til andet end gavn. Disse førnævnte undskyldninger er måske mest nogle, der bliver brugt af unge mennesker, men også når man kommer op i alderen, er der nogle folk, der ikke kører med hjelm. Blandt andet fordi at de mener at det kan virke barnligt.

Hvorfor skal du bruge en hjelm?

Du skal selvfølgelig have hjelm på når du køre. Hvorfor? På grund af den mest oplagte årsag. Den kan redde dit liv. Utallige gange er folk kommet ud for ulykker, og kun blevet reddet af den simple grund, at de havde cykelhjelm på. Selvom man måske ikke bliver kønnere af at have den på, så er det det værd. Og ikke nok med at den redder dit liv, men hvis du tager en hjelm på, kan du også være med til at være et godt forbillede for dine børn, venner eller bekendte.