Shopping

Har du overvejet fordelene ved en elcykel som transportmiddel?

Den er smart, den er praktisk og den har rigtig mange fordele. Elcyklen bliver til stadighed mere populær i det danske land. Hvis du er blevet lidt nysgerrig på elcykler, og måske endda overvejer om det kan være noget for dig, så læs med videre i denne artikel.

Cyklen med hjælpemotor

Uanset om du skal bruge et transportmiddel til små byture inde i Aalborg, eller om du skal ud på landevejen, så er en elcykel et oplagt valg. Den adskiller sig fra den almindelige cykel ved, at den har en eldrevet motor med batteri. Dette hjælper dig med fremdrift, når du cykler. En elcykel kan ikke køre fremad, uden du træder i pedalerne.

Der er tre typer af elcykler:

  • Med motoren foran
  • Med motoren bagpå
  • Med motoren i midten

Der er ikke så mange modeller med motoren foran, og det ser ud til, at denne model er ved at blive udfaset. Det føles heller ikke helt så naturligt med motoren foran Det skyldes, at man normalt træder drivkraft frem via baghjul, når man træder i pedalerne.

Derfor giver modellen med motoren bagpå en mere naturlig fornemmelse, når man cykler. Der findes også modeller med motoren i midten. På disse typer er det nemmere at skifte cykelslanger, hvis man punkterer, da den ikke sidder i vejen. Det kan være en fordel at tjekke en elcykel test, inden du køber din nye cykel.

Disse fordele opnår du ved at anskaffe dig en elcykel:

  • Motion
  • Sparer penge på transport
  • Sparer miljøet for CO2

Alle ved, at motion er godt for kroppen. Med en elcykel kan du cykle længere, uden du bliver træt i benene. Derved føles en længere distance ikke så uoverskuelig. Det er meget billigere at have en elcykel end en bil. Elcyklen skal blot have ladet batteriet op efter omtrent 200 km.