Oplevelser

Rejs og oplev på en ny måde

Forestil dig, at du kan komme på en rejse, der er helt unik og anderledes, og som potentielt er kompetenceudviklende for dig. Lyder det for godt til at være sandt? Tja, måske. Det er ikke desto mindre en mulighed, hvis du rejser til udlandet og arbejder frivilligt i en kortere periode.  Du møder nye mennesker, networker, får internationale relationer samtidig med du får en ordentlig én på opleveren.

Er du ung (18-35år) og har du lyst til en anderledes rejseoplevelse, så kan det være, at det er noget for dig at arbejde frivilligt i udlandet.

Arbejd frivilligt med børn eller dyr

Man kan enten abejde frivilligt med fattige børn eller med eksotiske dyr. For begge dele gælder det, at man skal være villig til at yde en indsats samtidig med, at man har en god portion respekt for de forhold, mennesker og dyr, man møder. Så på med ja-hatten og den positive attitude. Frivilligt arbejde er ikke missionærarbejde, hvor man i højere grad forsøger at præge folk og kulturer. Tværtimod skal man have en respektfuld tilgang til, hvordan disse anderledes kulturer gør tingene. Man er abejdende gæst i en kortere periode, hvor man er der for at hjælpe på deres betingelser.

Hvor kan du arbejde frivilligt?

Vælger man at rejse som frivillig, så kan for eksempel vælge at tage til Sydafrika, hvor man kan arbejde med dyr i projektet Wild Cat, med dyr og børn i projektet Daktari Bush School & Wildlife Orphanage eller med børn i Township Children Volunteer. Man kan også tage til Cambodia, hvor man kan arbejde frivilligt for New Hope For Cambodian Children. En anden mulighed er Sydamerika, hvor det er muligt at arbejde frivilligt for Amazon Animal Rescue Center i Ecuador.

Oplevelser, oplevelser og oplevelser

Dybest set er det super egoistisk at tage på en kortere eller længere rejse. Man gør det for sin egen skyld og fornøjelse. Det gælder uanset, om man tager på en uges solferie eller på en længere bagpacking tur. Muligheden for at arbejde frivilligt i udlandet er en unik måde at kombinere det egoistiske med det altruistiske. Her rejser man på en helt anden måde samtidig med, at man gør turistagtige ting som at tage på sightseeing. Vælger man at gøre frivilligt arbejde viser man, at man er ansvarsfuld og moden, hvilket blandt andet tæller for eventuelt kommende arbejdsgivere.

Mellemfolkelig læring

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge at arbejde frivilligt i udlandet. En af dem er den mulighed det giver for international networking med andre unge fra forskellige dele af verden. Det giver en mulighed for at få kontakt til mennesker, man ellers ikke ville have mødt. Samt mulighed for at leve i og udforske en kultur, der er meget forskellig fra vores egen, men hvor man samtidig helt lavpraktisk kan se, hvor ens vi mennesker egentlig er, selvom vi har meget forskellige udgangspunkter. At arbejde som frivilllig i udlandet er med garanti en fuldstændig unik måde at opleve et fremmed land på.