Hus og have

Skoldkopper kort fortalt

Når man har sagt A, så må man også sige B. Og på samme måde ved du, at hvis du har et barn, så vil du på et tidspunkt skulle igennem, at barnet får skoldkopper. Skoldkopper er ikke nogen farlig sygdom, men det er en børnesygdom, som langt de fleste børn får i løbet af de første leveår. Skoldkopper er meget smitsomme, og se hvad du skal bruge for at behandle skoldkopper, så du er klar, når de yngste medlemmer af familien bliver ramt.

Sådan kan du håndtere skoldkopperne

Skoldkopper går heldigvis over af sig selv – de skal bare have tid. Det kan se lidt voldsomt ud, når der kommer mange små sår på dit barns krop, men det er ikke farligt – det mest generende ved skoldkopperne er nemlig, at de kan klø og kradse, så barnet kan få mange ar, hvis de ikke kan lade dem være. Derfor kan det være en god ide med noget fed creme, som du kan smøre på de mange små sår, så kløen bliver lindret og dermed også trangen til at kradse i sårene. Så vil du også opleve, at sårene kan få bedre betingelser for hurtigere at hele pænt.

Hvad er skoldkopper?

Selve den virus, som giver skoldkopper kan forveksles med andre børneinfektioner. Så hvis du ikke oplever at skoldkopperne går væk, så kan det være en god ide at snakke med din egen læge. Men som oftest vil skoldkopperne forsvinde i løbet af et par uger, og når de er væk, kan dit barn igen komme i institution. Husk også, at skoldkopper er meget smitsomme, men udslættet smitter kun dem, som ikke har haft infektionen før. Derfor kan en storesøster eller lillebror være i højrisiko for at få skoldkopper, hvis der er skoldkopper i familien. Men så er det bare at klø på, at få overstået det hele på én gang.