Hus og have

Sådan planlægger du en god bilferie

Den sommer 2020 bragte os, vil nok mest blive husket som en dansk sommer. Den vil også huskes som en ret fesen sommer. Derfor håber rigtig mange danskere på, at sommeren 2021 bliver meget bedre. Man kan jo altid håbe på, at bilferien til Italien bliver mulig, men selv hvis den ikke gør, bør du huske på, at man også kan tage på kør-det-selv ferie i Danmark. Der er nemlig masser af smukke steder at se i vores eget yndige land.

Når du skal planlægge en bilferie, er der et par ting, du skal huske at tage hensyn til. Herunder kan du læse om tre af dem.

Vær forberedt på eventuelle problemer

Når I tager afsted på ferie i bil, er det vigtigt, at I er forberedte på, at der kan gå noget galt. Man kan punktere eller få problemer med bremserne eller diverse andre ting.

For at bilferien skal være så tryg som muligt, er det en god idé at have et abonnement til dansk vejhjælp, så man har nogle at ringe til, hvis uheldet er ude.

Gør det kedelige lidt sjovere

Den del af bilferien, hvor man sidder i bilen på en motorvej, er ikke det mest spændende. Derfor skal I huske at have underholdning med.

Den yngste del af bilen har måske brug for en malebog, et kortspil, nogle film og et par billege undervejs.

Den mere modne del af bilen vil ofte kunne underholdes med en podcast eller en lydbog. Husk dog at downloade podcasts og lydbøger, før I tager til udlandet, så I ikke får en stor data-regning.

Det store strækningsdilemma

Under turens planlægning skal I tage stilling til, hvilken slutdestination, I kører efter, og hvor mange bider, I vil tage turen i. Det kommer meget an på jeres familiesammensætning, og i særdeleshed kommer det an på, hvilken alder børnene er i. Hvis man har små børn, skal man tage mere hensyn, end hvis børnene er ældre. Det er typisk mere overkommeligt for en 17-årig at køre til Italien, end det er for en 3-årig.

I skal også tage stilling til, om I vil køre natkørsel. Det kræver selvfølgelig, at I er to, der kan køre bilen. Hvis I er det, er der til gengæld både tid og penge at spare ved at køre natten over. I sparer jo både penge på en hotelovernatning, og børnene sparer kørselstid, hvis de bare sover igennem nattekørslen.