Hus og have

Sådan vælger du facademaling til dit hus

Når du maler husets facade, kan det give dit hus et helt nyt og eksklusivt udtryk. Du kan selv male husets facade og opnå et flot resultat, hvis du får den rigtige vejledning, inden du går i gang. Maler du selv facaden, kan du også opnå besparelser på pengepungen. Når du skal vælge maling til husets facade, er der to ting, du skal tage stilling til. Du skal først overveje, hvilken farve, du ønsker at male husets facade i. Dernæst skal du overveje, hvilken type af maling, du kunne tænke dig.

Flere forskellige typer af facademaling

Du bør vælge maling af god kvalitet, så du er sikker på, at du opnår et flot og holdbart resultat. Maling af god kvalitet har et højt indhold af pigment og har derfor en god dækkeevne. En af de oftest anvendte typer af facademaling er akrylmaling. Akrylmaling giver en robust og holdbar overflade, som er afvisende over for snavs og smuds. Derudover er akrylmaling diffusionsåben, hvilket betyder, at der kan trænge vanddamp ud gennem malingen. Du kan også vælge facademaling i silikone, som også er vand- og snavsafvisende og diffusionsåbent. Silikone facademaling kan anvendes på tidligere malede overflader, og giver et langtidsholdbart resultat. Har du en ubehandlet facade, kan du anvende silikatmaling, som har en holdbarhed på helt op til 20 år. Silikatmaling er i høj grad diffusionsåbent.

Vælg en forhandler og få en god vejledning

Ved at kigge på nettet, kan du finde en forhandler af facademaling. Du vil kunne få den vejledning, du har brug for, inden du maler facaden. Yderligere vil du kunne finde et stort udvalg af forskellige og flotte farver, og du vil kunne give dit hus et helt nyt og flot udtryk. Læs mere om de forskellige typer af facademaling online og få eventuelt hjælp til finansieringen hvis der er behov fordet.