Hus og have

Sådan vælger du den rigtige kniv til dine udskæringer

single-image

I Danmark er der stor tradition for, at vi selv laver vores mad hver eneste dag, og vi samles ofte omkring mad til for eksempel et middagsselsskab. Madlavningen kan variere fra gang til gang, men mange nyder at dyrke kogekunsten og går op i, at det hele skal være tip top. Hvis du er en ivrig vært eller en ihærdig kok, så er det vigtigt at have udstyret i orden i køkkenet. Hvis du trænger til en opgradering i udstyret, så er kan det være en god idé at starte med et godt og solidt sæt knive. Knive er nemlig en stor nødvendighed i ethvert køkken – særligt hvis du elsker at lave at lave specielle retter, der kræver lidt ekstra finish.
Hvis du ønsker mere information, så kan du læse mere her på Knivblokken.dk – start din knivsamling i dag!

3 råd til at vælge en kniv med omhu

  1. Til retter med fisk.
    Når du skal lave en ret med fisk, så har du sandsynligvis været nede i din lokale fiskebutik, for at finde et udsøgt stykke – medmindre du selvfølgelig selv har fanget det, du gerne vil servere! I begge tilfælde er det vigtigt at have en god kniv på hånden, da fisk kan være en besværlig størrelse at have at gøre med. Du kan for eksempel få brug for en udbener, som kan fjerne de hårdføre fiskeben med lethed, så de ikke ender som en ubehagelig overraskelse i munden på din gæst.
  2. Til retter med en steg.
    Hvis du gerne vil servere en saftig steg til det næste overdårdige middagsmåltid, så skal du også have styr på dit skæregear. Du får for eksempel brug for en god og skarp kniv til at lave de perfekte udskæringer. Kniven skal være i en stor størrelse, da du på denne måde har større mulighed for at lave nogle lange, flotte snit i kødet, hvilket også giver dig større kontrol, når du skal håndtere stegen. Hvis du vil have yderligere kontrol over din steg, så er det en god idé at anskaffe sig en stegegaffel til at holde fast i kødet med.
  3. Til retter med fjerkræ.
    Når du har med fjerkræ at gøre, så kan det være en ret omstændig proces. Der kan nemlig være mange ben, der skal knuses eller hakkes over. Derfor er det ideelt med en meget stor kniv, som for eksempel en kødøkse. Den kan nemt brække de svære ben over. Du kan også med fordel anskaffe dig en fjerkræsaks, som kan hjælpe dig endnu mere med at lave flotte udskæringer af din kylling, kalkun etc.

Vælg en stil

Hvis du er ferm i et køkken og går meget op i at have det rigtige udstyr, så er du måske også typen, der godt kan lide, når dit grej også ser lidt lækkert ud. Heldigvis er der mange muligheder for at finde noget blæret udstyr, der lige giver et ekstra touch, når maden tilberedes og serveres. Du kan for eksempel gå efter nogle flotte greb eller et fedt mønster på bladet på dit næste knivsæt.

You may also like