Hus og have

Sådan vælger du de rette lamper til dit hjem

Er du lige flyttet i en ny bolig, og skal du på udkig efter lamper? Eller trænger du bare til nye lamper i dit hjem? En god belysning er et vigtigt element i ethvert hjem. Samtidig kan en pæn lampe være med til at fuldende din indretning. Der findes et kæmpe udvalg af forskellige lamper, og derfor kan det virke lidt uoverskueligt. Men bare rolig. Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du vælger de rette lamper til dit hjem.

1)   Hvilke rum?

Start med at finde ud af hvilke rum i hjemmet du skal købe lamper til. Ofte er der stor forskel på belysningen i f.eks. køkkenet og i soveværelset. I køkkenet kan en god og halvkraftig belysning være at foretrække, mens soveværelsets belysning med fordel kan være mere afdæmpet og lav.

2)   Hvilken type lampe?

Når du har klarlagt, hvilke rum du skal købe lamper til, skal du i gang med at overveje, hvilken type lamper du foretrækker til rummet. Spotlamper er ideelle til køkkenet og badeværelset, fordi de skaber en god og praktisk belysning. Loftslamper er derimod meget velegnede til stuen og soveværelset. Loftslamper findes i alverdens former, designs og farver og er med til at skabe en hyggelige atmosfære i rummet. Ønsker du at se et stort udvalg af flotte lamper? Så se mere her.

3)   Hvordan passer lampen til indretningen?

Når du skal købe ny lampe, er det vigtigt, at du køber en lampe som passer til rummets øvrige indretning. Er din indretning klassisk og skandinavisk, kan du med fordel vælge en lampe fra et kendt mærke i et klassisk og tidsløst design. Er din indretning derimod spraglet og farverig, kan du sætte prikken over i’et med en farverig lampe i et anderledes design. Kun din fantasi sætter grænser, når du skal købe ny lampe.