Hus og have

Overvejer du at købe en el-bil? Her er hvad du skal vide

Trænger den gamle bil til at blive skiftet ud med en ny? Skal det være en, der kører på el, diesel eller benzin? Ønsker du en bil, der er god for klimaet? Så kan det være du skal på udkig efter en elbil. En elbil findes i alle afskygninger, og kan fås med en masse tilbehør. Klimaet er i disse tider noget der er kommet mere fokus på, og derfor bliver elbiler også set som fremtidens køretøj.

Hvordan skal den lades op?

Når du har fundet den rette elbil for dig, kommer det næste store spørgsmål. Hvordan sørger jeg for, at den ikke løber tør for strøm? At få installeret en ladeboks i din carport, kunne være en mulighed. Derved kan bilen lade op, mens den ikke bliver brugt. Der findes også en række ladestationer, rundt omkring i Danmark. De findes som regel på de fleste tankstationer og parkeringspladser. Ladestationer er også udbredt rundt i Europa, og derfor kan du også køre på ferie i bilen. Det kan dog tage lidt længere tid at lade en el-bil op, end hvis bilen bare skulle have et par liter benzin.

Er den billig i drift?

En elbil er billigere i drift end biler, der kører på benzin og diesel, eftersom de kører på strøm. Men bliver det så dyrt i længden at lade sin elbil op? Der findes forskellige ladeløsninger og ladebokse, til forskellige priser. Derfor skal man skal som forbruger tage stilling til hvor meget man kører i bilen, hvor meget man lader bilen op ved lade stationer, og hvor meget bilen skal lades op derhjemme, hvis man anskaffer sig en ladeboks. Så hvis du overvejer at købe en elbil, er det en god ide at tage disse ting i betragtning, før du begiver dig klimavenligt ud på landevejene.